Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘Smartwatches zijn nog altijd niks’: stelling

Dennis de Vries

2013 moest het jaar van de smartwatches worden. 2014 ook. Zou het in 2015 dan lukken. Als we de CES 2015 van afgelopen week als graadmeter moeten nemen, dan weten we dat zo net nog niet.

Smartwatches waren tot voor kort ongelukkige verlengstukken van je smartphone. Ze doen zo’n beetje alles wat je smartphone kan, maar dan op een onmogelijk te bedienen schermpje van postzegelformaat. En alle extra’s die ze toevoegen, zoals hartslagmeters en stappentellers, boeien totaal niet.

Dat zou in 2015 anders moeten zijn en dus keken we reikhalzend uit naar wat de CES te bieden had. Dat weten we nu: meer van hetzelfde. Meer ongelukkige hulpjes van je telefoon, zoals de Alcatel OneTouch smartwatch. Meer techbedrijven die denken dat ze horlogemakers kunnen out-designen, zoals Sony probeert met de metalen smartwatch 3. En meer bedrijven die menen dat de mensheid een onbedwingbare behoefte heeft om te weten hoeveel stappen ze op een dag zetten.

Misschien zijn we voorbarig, maar dan komen we samen met Brian de Graaff tot de stelling:

‘Smartwatches zijn nog steeds niks”

Wij houden van discussie, jullie ook. Dus laat maar horen in de reacties. Wordt 2015, zoals het er nu uitziet, het jaar dat je een smartwatch gaat nemen? Of sla jij de pols over en wacht je tot andere wearables ontwikkeld zijn? Gooi je reactie in de comments!

Reacties

 1. Daniel Bolt

  Zelf vind ik smartwatches wel mooi. Ik heb zelf ook de voorkeur aan digitale horloges. Wel is het zo dat de smartwatches nog niet echt veel functionaliteiten hebben. Mij zou het handig lijken om bijv. een app te hebben voor op de smartwatch waar je dingen mee kan bedienen, bijv. de verwarming, tv, computer enz. Foto’s maken met een smartwatch vind ik zelf echter een No Go.

 2. koentje

  Het belangrijkste wat de fabrikanten moeten doen is die dingen kleiner maken zodat je niet met een halve tablet aan je arm zit zoals nu. Wat je met een smartwatch moet kunnen weet ik nog steeds niet. Ik schijf het niet meteen af maar er moet toch echt iemand iets revolutionairs doen wil ik en vele andere het echt tof vinden.

 3. stijn v brummelen

  Er is een reden waar ik geen smartwatch wil nog, de accuduur. Er ligt naast mijn bed altijd al een tablet, telefoon en laptop op de lader. Om er een 4de elke nacht bij te hebben wil ik gewoon niet. Als de accu 4 dagen+ is, wil ik er met liefde een kopen. Verzin een techniek waar e-ink kleur heeft, en die 4 dagen moet een makkie worden. En z’n pebble wordt het ook niet. Ik wil als ik een smartwatch wil wel Android wear. Dat besturingssysteem van de Apple Watch (hoe heet dat eigenlijk?) lijkt me ook wel handig.

 4. IkBenBrian

  Ik koop pas een smartwatch, als er functies komen die echt nuttig zijn. Nu kan je alleen zien wat het weer is of hoelaat je vliegtuig vertrekt. Nou, dat wil ik! En zoals Stijn zei, de accuduur is echt bagger. Dat hoef ik ook niet erbij. Ook is het design van alles puur kots. Ik kan niet wachten tot een fabrikant even logisch nadenkt en met een topproduct met een mooie prijs komt.

  En bedankt dat je mijn sugestie hebt gebruikt Dennis xx