Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Android op je laptop en Samsung’s auto

De wandelgangen met Android op je laptop en Samsung’s auto
Dennis de Vries

Er heerst extreme droogte in het land van de tech-geruchten. De Galaxy S7 is nog te ver weg, andere grote fabrikanten hebben net hun grote producten gepresenteerd. Daarom deze week, bij gebrek aan beter: Samsung’s smart auto’s, de prijs van de iPad Pro en de dood van Chrome OS.

iPad Pro is nog altijd niet te koop

Hey, weet je nog? Die Samsung Galaxy Note Pro-ripoff die Apple een tijdje geleden heeft gelanceerd? We waren ‘m ook al bijna vergeten. Blijkt dus dat de iPad Pro gewoon nog helemaal niet te krijgen is? Wanneer kunnen we ‘m kopen en voor hoeveel? Nou, daar doen dus allerlei geruchten over de ronde. Momenteel weet 9to5mac te melden dat 11 november de dag is. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.
Maar waar moeten we op rekenen, qua financieel geld? De 32GB/wifi variant kost in de States $799. De 128GB versie met 4G gaat dik over de $1000 heen. Tegenwoordig is het gebruikelijk dat het dollartekentje gewoon wordt vervangen voor een euroteken. Want wisselkoersen zijn voor mietjes.

Samsung in je waggie

Na de telefoon, tablet, camera, laptop, VR-bril, smartwatch, magnetron, wasmachine, fornuis, tv, home cinema en koelkast heeft Samsung weer een productgroep gevonden om zich op te richten: auto’s! Tenminste, als we de patentaanvragen moeten geloven. Reuters deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat tweederde van de patentaanvragen die Samsung sinds 2010 deed iets met auto’s heeft te maken.
Binnenkort dus de Galaxy Drive in de garage staan? Voorlopig lijkt het niet te gaan om auto’s zelf. Meer technologiën om te navigeren, om slapende bestuurders te wekken of om elektrische auto’s verder te laten komen.

Chrome OS gaat kapot, Android neemt over

Gebruik jij Chrome OS? Nee? Iemand die je kent? Ook niet? Wij kennen ook niemand. Maar in de VS blijkt het laptop-besturingssysteem van Google dus best lekker aan te slaan. Daar zullen ze dan een traantje moeten laten bij het horen van het gerucht dat Chrome OS binnenkort wordt ‘uitgefaseerd’, zoals dat zo mooi heet. Volgens de Wall Street Journal wordt het altijd-online OS samengevoegd met Android. Nu doen die geruchten al jaren de ronde, maar nu is het menens. In 2017 zou de versmelting compleet moeten zijn.
En dan…hebben we Android op onze laptop? Die kant gaat het inderdaad op.