Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Galaxy View: dood aan de tv

Samsung Galaxy View: dood aan de tv
Dennis de Vries

Als er een productgroep is die tegenwoordig hopeloos oninteressant is, dan is het de televisie wel. Gehandicapte, logge apparaten die 90% van de tijd werkloos in de weg staan in je huiskamer. Dat kan slimmer. Niet in de vorm van een smart-tv. Nee, de Samsung Galaxy View gaat verder dan dat.

Want ouderwets tv-kijken is iets wat je pa en moe doen. Alleen die generatie is bestand tegen de niet-skipbare reclameblokken over maandverband en gore yoghurt waar je goed van gaat schijten die om de 5 minuten ingestart worden. En tegen films die worden onderbroken door Hart van Nederland. En tegen spelshows met C-garnituur BN-ers. Ieder ander kijkt tv via internet. Netflix, bijvoorbeeld. Youtube. Twitch. Popcorn Time, als je dan echt moet. Daar heb je op z’n minst een smart-tv voor nodig. Maar als je het goed bekijkt is een doorsnee smart-tv eigenlijk niets meer dan een hele slechte tablet.

Galaxy View biedt voordelen

Dat maakt de Galaxy View zo’n fijn idee. Alle voordelen van een tablet, maar dan op formaat. Een formaat dat er voor zorgt dat je niet krom voorovergebogen op je 7 inch schermpje een epische film hoeft te kijken. En ook niet onbelangrijk, als je genoeg hebt van het bank-hangen en liever de film afkijkt in je bed hoef je niet een tweede Apple TV aan te slingeren. Je neemt gewoon je tv mee naar je nest. Slim!

 
Samsung Galaxy View

 
Galaxy-tablets hebben we allemaal wel eens gezien en zijn in principe niet heel spannend. Meest bijzondere feature aan de Galaxy View is het 18,4 inch grote Full HD scherm. Samsung belooft daarnaast dat er knappe stereospeakers in zitten. Geen overbodige luxe, aangezien de tablet ook echt bedoeld is voor entertainment. De tablet heeft, dankzij zijn formaat, genoeg ruimte voor een flinke accu waardoor je 8,5 uur films kunt kijken op één lading.

Kickstand in de rug

Samsung is wel zo handig geweest om een grote standaard in de tablet in te bouwen. Het is een beetje á la Microsoft Surface, maar de kickstand zorgt er wel voor dat je de Galaxy View kunt neerzetten zodat je handen vrij hebt voor bier en popcorn. En vergeet niet dat het een tablet is. Ben je klaar met een bingewatch-sessie op Netflix, dan slinger je een toffe game aan, werk je mail bij of doe je er iets anders mee wat op een tv nooit zou kunnen.

Voorlopig alleen in NL

Kortom, als je binnenkort in de markt bent voor een nieuwe tv dan kun je natuurlijk zo’n domme smart-tv nemen die je in een hoek van je kamer plaatst. Maar serieus, waarom zou je niet gewoon een écht slimme smart-tv nemen? De Galaxy View is als eerste in Nederland verkrijgbaar. Half november ligt de wifi-only tablet in de winkels, kost je €699.