Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Galaxy S6 en megapixels van Sony

De wandelgangen met Galaxy S6 en megapixels van Sony
Dennis de Vries

De ene gadget is nog niet gepresenteerd, of er wordt al gefluisterd over zijn opvolger. Normaal hebben we daar niet zo veel mee, maar op zondag zal het allemaal wel. Mooi moment om de geruchten van afgelopen week even op een rijtje te zetten. Uiteraard gaat het daarbij ook over de Samsung Galaxy S6.

Sony gooit fotokwaliteit omhoog

Sony Active Pixel Color Sampling klinkt niet heel sexy. Wat nog minder sexy klinkt, is dat de naam voortkomt uit gelekte informatie over Sony’s nieuwe beeldsensor. En dat het om een 4,85 megapixel sensor gaat, maakt het allemaal niet spannender. Maar een nieuwe technologie moet er voor zorgen dat foto’s en video’s drastisch beter worden. Omdat er geen afzonderlijke pixels nodig zijn om rood, groen en blauw te onderscheiden, blijft er meer ruimte over op de sensor en valt er minder data weg te schrijven. Het gevolg: betere foto’s in donkere situaties en de mogelijkheid om 2K video op te nemen met 16.000 FPS. Zestienduizend ja. Tenminste, als de Chinese site CNBeta het bij het rechte eind heeft.

Wil ik! Wanneer beschikbaar? Geen idee. Het kan zijn dat de Sony Xperia 4 hiermee uitgerust wordt. Maar Sony verkoopt zijn camera-modules ook lustig aan andere fabrikanten. Misschien in de iPhone 6S, ofzo?
 

Vivo gaat echt voor dunste

vivo-dunne-smartphone 
De titel ‘dunste ter wereld’ in de categorie smartphones moet binnenkort worden overhandigd aan Vivo. De fabrikant is, zoals we al eerder hoorden in de wandelgangen, bezig met een krankzinnig plat toestel. Inmiddels weten we dat de naam van het toestel X5 Max wordt en lijken foto’s te bevestigen dat hij inderdaad 3,75 millimeter dun is. Dat is indrukwekkend plat. Als in: onnatuurlijk plat. Zeker als je dan bedenkt dat het toestel wel gewoon een 5,5 inch Full HD scherm, 1.7GHz octa-core MediaTek processor, 2GB aan RAM en een 13 megapixel camera heeft. Die laatste zal wel wat uitsteken. Of Vivo er ook aan gedacht heeft om een accu in te bouwen is niet bekend.

Hoe kunnen ze het zo plat maken? Schijnbaar heeft de fabrikant 90% van de componenten om het beeldscherm heen geplaatst. Geen idee hoe groot de bezels rond het scherm zijn, maar dat zal wel niet fraai zijn. Ergens in december wordt het apparaat gelanceerd, dan weten we meer.
 

Samsung Galaxy S6 krijg sneller geheugen

Ha! Ik zei toch dat de Samsung Galaxy S6 nog vaak langs zou komen in deze rubriek. Kijken of we het een wekelijks dingetje kunnen maken tot de lancering, waarschijnlijk ergens in februari 2015. Ditmaal is er informatie boven komen drijven over het geheugen van de telefoon. Volgens Koreaanse site ETNews wordt de Galaxy S6 sneller dan zijn voorganger (duh) door gebruik te maken van universal flash storage (UFS). Deze nieuwe opslagmethode is drie keer zo snel als de huidige technologie, maar minimaal net zo zuinig. Daardoor kunnen gegevens van je telefoon geschreven en gelezen worden met een snelheid van 1,2 Gigabytes per seconde. En dat is snel. Dus of die S6 nou groots wordt of niet, hij wordt in ieder geval rap.

Daarmee staat Samsung weer eenzaam aan de top! Nou, niet perse. Hetzelfde ETNews meldt ook dat Xiaomi misschien wel eerder is.