Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De Wandelgangen met HTC One X9, iPad Air 3 en 4K

htc one x9
Dennis de Vries

Het is stil in techgeruchten-land. De grootste roddel hadden we eerdere deze week al, over de Samsung Galaxy S7. Maar het is nooit zó stil dat er helemaal niets gefluisterd wordt. Deze week vingen we onbevestigde berichten op over de HTC One X, Apple iPad Air 3 en 4K schermen voor telefoons.

 

iPad Air 3 zonder 3D-touch

Heb jij een iPhone 6S waarop je de godganse dag 3D-touch zit te gebruiken? En wil je dat ook graag op je iPad? Ben je daarom al aan het sparen voor de iPad Air 3, omdat daar volgens eerdere geruchten 3D-touch ingebouwd zou zitten? Dan zullen deze nieuwe geruchten je niet bevallen. Schijnbaar is het toch lastiger dan het lijkt om 3D-touch in te bouwen in grotere schermen. Dat meldt AppleInsider, die dat op zijn beurt weer heeft gehoord van een bron die zij heel erg vertrouwen.
Krijgen we dan nooit tablets met 3D-touch? Jawel, Apple heeft gewoon wat meer tijd nodig. Na de iPhone 7 zouden iPads ook drukgevoelige beeldschermen moeten krijgen.

 

HTC One X9 lekt wederom

htc one x9 camera
In China heeft iemand de hand weten te leggen op de HTC One X9. Wat doe je dan met deze grotere broer van de HTC One A9? Je neemt natuurlijk wat gelikte foto’s met wat slicke VT-wonen accessoires er bij. En dus krijgen we wederom een uitgebreide blik op ht design van dit HTC toestel. Is dat spannend? Niet bepaald, maar de foto’s zien er best lekker uit.
Hoe zit het dan met de specs van dit toestel? Eens kijken, het gaat vermoedelijk om een 2,2Ghz octacore CPU, 2 of 3GB aan RAM, een 13 megapixel camera, 3000mAh accu, UltraPixel front camera en 16GB aan opslag.

 

Nog geen 4K voor LG en Samsung

De Sony Xperia Z5 baart opzien om één belangrijke reden: de smartphone heeft een beeldscherm met 4K resolutie. Of dan nodig is, kun je je serieus afvragen. Maar meestal als één grote fabrikant qua specs een stapje verder gaat, volgt de concurrentie snel. Dus verwachten we eigenlijk dat fabrikanten als LG en Samsung, beide geroemd om hun beeldschermtechnologie, ook snel met de piepkleine 4K-schermen komen. Maar volgens ‘business insiders‘ is dat zowaar niet het geval. Beide fabrikanten geven vermoedelijk aan dat 4K geen prioriteit heeft voor hun smartphone-schermen. De vraag is niet groot genoeg, menen ze. Dus blijven ze nog even steken op schermen met QHD-resolutie.
En dat vinden we allemaal wel prima Ja, misschien wel. Het voordeel van 4K is minimaal, de nadelen zijn duidelijk: het is duur en kost energie van de accu. Het zou een voordeel kunnen bieden bij VR, waarbij het beeldscherm heel dicht op de ogen zit. Maar zelfs daarvoor vindt Samsung, die momenteel furore maakt met de Gear VR, het niet nodig. Aan de andere kant…het zijn ook maar geruchten.