Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De Wandelgangen met iPhone 7, iPhone 7 en Galaxy S7

De Wandelgangen met iPhone 7, iPhone 7 en Galaxy S7
Dennis de Vries

De afgelopen week stond natuurlijk grotendeels in het teken van de CES 2016, waar veel moois te zien was. Niet van Apple, want die doet nooit aan de CES. Dus blijft er genoeg ruimte over voor iPhone 7 geruchten. In sommige gevallen zelfs zelf verzonnen, dus kijk uit wat je leest.

‘Foto iPhone 7 duikt op’

Even allemaal lachen en wijzen naar de buurtjes. Het (overigens compleet verhernieuwde, gefeliciteerd nog) Allaboutphones wil net iets te hard iPhone 7 klikjes binnenharken. En dat tik je dus voor je het weet een oeverloos bericht over een zogenaamd gelekte foto van de iPhone 7. Dat het om een conceptafbeelding gaat die al sinds vorig jaar rondzwerft, dat je dat met vijf seconden Googlen had kunnen weten en dat het zelfs letterlijk in het Forbes-artikel staat dat je zelf als bron voor je artikel opvoert, mag de pret niet drukken. Goed, hier komt die ‘gelekte foto‘ vandaan.
Boeien. Zijn er geen sappige geruchten over de iPhone 7 dan? Nou en of. Hou je vast:

Sappige geruchten over de iPhone 7

Los van gelekte foto’s die wel of niet gelekt en/of foto zijn wordt er in de wandelgangen onophoudelijk gesproken over de iPhone 7. Misschien omdat afgelopen week de CES plaats vond, en Apple daar nooit aanwezig is. Hoe dan ook, Forbes weet van bronnen die uiteraard anoniem zijn te melden dat de 3,5mm jack plug toch echt verleden tijd is. Muziek luisteren doe je maar met een draadloze hoofdtelefoon. Of, zoals Fastcompany dan weer heeft vernomen, via oordopjes die gebruik maken van de lightning-connector. Diezelfde site heeft ook opgevangen dat er gebruik gemaakt wordt van noise-cancelling (maar niet met de bijgeleverde EarPods), dat draadloos opladen mogelijk wordt en dat het toestel wellicht zelfs waterdicht wordt.
Whoaaa, klinkt bijzonder. En is er nog iets aan de camera veranderd? Dat is nog niet duidelijk, maar een aangevraagd patent laat wel zien dat Apple interesse heeft in een dual-camera opzet om meer uit de digitale zoom te halen. ‘Patent hebben op’ en ‘interesse hebben in’ betekent alleen nog lang niet dat we ’t snel gaan terugzien, maar wie weet.

Het komt toch goed met de Galaxy S7

Gaan we toch nog even kijken naar de concurrent. De Galaxy S7 zou eerst wel, toen niet, toen wel en toen weer geen MicroSD-gleufje krijgen. Maar bij VentureBeat hebben ze even gebabbeld met mensen die bekend zijn met Samsung’s toekomstplannen. Dus kunnen ze melden dat de S7 wel degelijk ruimte krijgt voor een MicroSD kaart. Komt nog eens bij dat de accu groter wordt én het toestel waterdicht wordt. Kijk, alle pijnpuntjes van de Galaxy S6 zijn daarmee weggepoetst. Tot het volgende gerucht dat claimt dat de S7 géén MicroSD kaart kan hebben, natuurlijk.
Kwam de Samsung Galaxy S7 ook niet in verschillende maten? Ook daar was veel over te doen afgelopen week. De normale Galaxy S7 krijgt een 5,1″ beeldscherm, de Galaxy S7 Edge wordt een tikkie groter met een 5,7″ beeldscherm. Aldus…de geruchten.