Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Pebble, LG G4 & Apple Watch

De wandelgangen met Pebble, LG G4 & Apple Watch
Dennis de Vries

We zijn nog maar een week verwijderd van een stortvloed aan nieuwe telefoons op het MWC en eigenlijk is elk gerucht daarover de revue al gepasseerd. Maar gelukkig blijft er nog genoeg over om over te speculeren. Bijvoorbeeld over de meest succesvolle smartwatch…en de Apple Watch.

 

Apple Watch wordt minder

Dit is nieuw in de wandelgangen. Meestal gaan geruchten over welke fantastische nieuwe functies allemaal wél in een gadget zitten, waarvan dan later wordt bevestigd dat ze er niet in zitten. Maar nog nooit werd er gefluisterd over de zaken die al ontwikkeld waren, maar nu toch vermoedelijk niet in een apparaat zitten. Dat kan alleen maar over Apple gaan dan. Deze week kwam naar buiten dat de Apple Watch minder uitgebreid wordt dan Apple had willen zien. Een bloeddruk- en stressmeter zouden eigenlijk hun opwachting moeten maken in de smartwatch van Apple, maar haalden het niet. Te moeilijk om te krijgen, te ingewikkeld om goed te laten werken en er zijn ook nog eens allemaal regeltjes en wetten voor die apparatuur. Dat schrijft althans de Wall Street Journal.
Wat zit er dan nog wel in dat horloge? Het schijnt dat je erop kunt zien hoe laat het is. De tijd wordt over the air geupdated.

 

Pebble smartwatch in kleur

pebbletimer
Het is moeilijk om een echt geslaagde smartwatch aan te wijzen, maar als het dan toch moet, komen we bij Pebble uit. Begonnen als een van de meest succesvolle kickstarterprojecten ooit, is het inmiddels de meest verkochte smartwatch. Dankzij zijn e-ink scherm houdt de accu het zowaar een acceptabele tijd uit, maar dat zorgt wel dat het beeld altijd zwart wit is. Volgens 9to5mac komt daar binnenkort verandering. Uit betrouwbare bronnen hebben ze vernomen dat het nieuwe model dunner is maar ook een e-ink scherm met kleur heeft. Het zou dan gaan om maarliefst acht kleuren die het nieuwe besturingssysteem voor de Pebbles, ontworpen door de mensen achter WebOS, moeten opfleuren.
Wat is ‘binnenkort?’ Er staat sinds afgelopen week een teller op de site van Pebble. Die telt af naar aankomende dinsdagmiddag. Dat is best wel ‘binnenkort’ of niet?

 

LG G4 krijgt eigen evenement

Ok, toch even over het MWC dan. Want één naam ontbreekt consequent in de geruchten rond het congres, en dat is die van LG. De Koreaanse fabrikant is vermoedelijk druk bezig met de LG G4 en het was altijd heel logisch om die op het MWC te presenteren. Iedereen is er toch, heb je dat maar gehad. Maar dat feest gaat niet door en dat is Samsung’s schuld. KoreaTimes heeft van een bron bij LG te horen gekregen dat de LG G4 zijn eigen evenement krijgt, omdat het MWC al in het teken staat van de Galaxy S6. Voor LG’s vlaggenschip moeten we even wachten tot april.
Is LG helemaal niet op het MWC? Jawel. Er lopen genoeg mensen van LG rond. Vermoedelijk om op de Samsung-stand telefoons stuk te buigen.