Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen: Nexus 6, Sony Xperia Z3X en HTC One M8 Eye

De wandelgangen: Nexus 6, Sony Xperia Z3X en HTC One M8 Eye
Dennis de Vries

Enerverend weekje voor de roddeltantes van techwereld. Sony, Google, HTC en Apple hebben mooie producten in de planning. Tenminste, als we alle geruchten moeten geloven. En op zondagochtend geloven we alles. Dit is wat er afgelopen week allemaal in de wandelgangen te horen was.

 

‘Nexus 6 gespot in het wild’

Hou je vast, dit is een flinke jongen. We hebben het niet alleen over het fantastische nieuwsbericht, ook over de Nexus 6, Nexus X of ‘Shamu’. Iemand liep namelijk met een werkend model rond, en dat is op foto vastgelegd zoals je bovenaan deze post ziet. Dan weten we dus precies hoe hij er uit ziet? Ehm, nee. Het is een reus van een toestel, met een 5,9 inch beeldscherm en aan de virtuele menuknoppen te zien draait hij op Android L. Maar beide zaken verbazen niemand. Verder zit er een dik hoesje omheen, waardoor we qua uiterlijk helemaal niets wijzer worden van het toestel.
Wie gebruikt er dan ook een smartphonehoesje?Dat vragen wij ons normaal ook af. Maar het feit dat je een nog niet uitgebracht prototype in het openbaar gebruikt en er iemand van Android Police stiekem foto’s staat te maken, is wel een van de beste redenen voor een hoesje die wij kunnen bedenken.

Help me even. Hoe groot is 5,9 inch ook alweer precies? Je kunt even een liniaal pakken. Of je doet zoals deze jongens hebben gedaan: maak je eigen Nexus 6 van hout, om zo met een strak gezicht een size comparison te kunnen maken. Proest!

 

 

‘Sony Xperia Z3X is monstertelefoon’

Als dit echt is, eet ik mijn Xperia Z3 op.

Als dit echt is, eet ik mijn Xperia Z3 op.

Aaah, benchmarks. De beste objectieve manier om uiteindelijk helemaal niets te kunnen zeggen over hoe goed een telefoon is. Van elke telefoon worden benchmarks gedraaid om op z’n minst te checken of hij een beetje vlot is, en soms drijven er resultaten naar boven van nog niet gepresenteerde toestellen. Zoals de Sony Xperia Z3X. Volgens Techradar is uit AnTuTu benchmarkresultaten op te maken dat dit een monstertelefoon wordt met monsterspecs. Een octa-core 64-bit Snapdragon 810 processor, 4GB RAM, en een 6,2″ QuadHD beeldscherm. Techradar verzint er zelf nog even een ‘curved’ beeldsensor bij die betere foto’s moet opleveren. Wanneer? Geen idee. Hoeveel? Vast heel veel.

Heb je geen fotootje?: Tuurlijk! Halen we ook gewoon van TechRadar af. Reken er maar op dat als de Xperia Z3X ooit wordt uitgebracht, dat hij er totaal niet uitziet als deze in elkaar ge-hobbyde luts-render.
 

‘Nieuwe iPads op 16 oktober’

Apple is er nog niet klaar mee. Na de nieuwe iPhones en de Apple Watch is het tijd voor nieuwe iPads. Toegegeven, daar worden we een stuk minder warm van. Het moet allemaal plaats gaan vinden op 16 oktober, dus slinger je liveblog alvast maar aan.

Wat zegt Apple?Apple declined comment.” Natuurlijk. Maar toch sympathiek dat website Re/Code het nog even geprobeerd heeft.
 

‘Evleaks leeft! En lekt de HTC One M8 Eye’

Vraagje: heeft deze camera dan 13 megapixels, of 13 ultrapixels?

Vraagje: heeft deze camera dan 13 megapixels, of 13 ultrapixels?

 

We kennen allemaal de hoogtijdagen van @evleaks. Het ooit mysterieuze Twitter-account dat op de één of andere manier elk belangrijk toestel wel ver voor de lancering wist te lekken. De man achter @evleaks, Evan Blass, kapte er een tijdje terug mee waarna het account redelijk dood is. Maar ziedaar! Op het Chinese sociale netwerk Weibo verschijnt, net als vroeger, weer een originele @evleaks. Ditmaal gaat het om de HTC One M8 Eye. De term ‘eye’ is toegevoegd omdat er nu wel een knappe camera in zit, zo hopen we. In plaats van een 4 ultrapixel sensor (lol) zit er nu een 13 megapixel sensor in. Verder blijft het toestel identiek aan de al bestaande HTC One M8.
Betekent dit dat @evleaks weer leeft? Nope. Zie onderstaande tweets van de beste man zelf.

 

Reacties

  1. jopperhe

    Wow die Z3X is vet!