Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk aan de stream (week 9)

Paul Gersen

Het weekend naakt, roepen wij altijd op vrijdag. En wat is er nou lekkerder dan je vrije dagen door te brengen met een filmpje, televisieserie of lekker muziekje? Daarom zet Draadbreuk voor jou de nieuwste releases op Netflix, Spotify en Deezer op een rij. Streamen is tenslotte hot!

 

Netflix

Walk The Line

WalkTheLine

Een van de beste biopics over een muzikant ooit, dat is de bescheiden mening van Draadbreuk over Walk The Line. De film geeft een briljant inzicht in het leven van een van de stoerste artiesten ooit: countrylegende Johnny Cash. The Man In Black wordt gespeeld door Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon kreeg een Oscar voor haar vertolking van zijn liefde June Carter. Klinkt oud en saai, zeg je? Zeiden we net al niet dat Cash stoer was? Seks, drugs en rock & roll! Oké, wij zijn zacht uitgedrukt ook geen fan van zingende filmsterren, maar als het moet, dan graag zoals in deze film.
Trailert!

Meeting Evil

Als we een ding mee zouden mogen nemen naar een onbewoond eiland, is het Samuel L. Jackson. Mochten we uitgehongerd aan onze eigen tenen beginnen te knabbelen, dan graag onder het genot van een van zijn fantastische citaten. In iedere film waar Jackson ten tonele verschijnt, gebeurt er iets. Goed, Meeting Evil is niet zijn beste werk, maar als de macabere en licht psychopathische (kuch) Richie is het wel weer genieten geblazen. En Luke Wilson, ach, die doet ook mee.
Trailert!

MIB3

Ja, ook wij hadden het wel een beetje gehad met Will Smith en zijn geheugenflitser. Men In Black was een leuk concept, maar bij het tweede deel sloop de gemakzucht er al wel in. De kinderlijkheid trouwens ook. Deel drie is een beetje beter en af en toe best onderhoudend. Goede knallen en ontploffingen enzo. En Josh Brolin, die natuurlijk gewoon een baas is. Slimmer ga je er niet van worden, maar je zult zeker niet bij de filmstudio aan te hoeven kloppen omdat je per se de 106 minuten die MIB3 duurt terug wilt.
Trailer!

Spotify / Deezer

 

Elbow – Live At Jodrell Bank

Elbow

Elbow kun je niet haten. Misschien dat de muziek je niet aanspreekt, maar dan nog zul je dat niet overal roepen. Deze bijna veertigers uit Manchester zijn namelijk zo sympathiek, dat je ze zo bij je ouders aan tafel zou uitnodigen – en dat doe je nu eenmaal niet bij iedere muzikant. We horen het genre alternative rock voorbijkomen als het over Elbow gaat, maar het zijn gewoon mooie songs met een pittig randje. Live At Jodrell Bank is een van de beste live-platen die we de afgelopen tijd hebben gehoord. En handig: je vriendin vindt het ook mooi.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

The Presidents Of The U.S.A. – Kudos To You!

The Presidents had ergens halverwege de jaren negentig, zo net het grunge-tijdperk, twee hitjes met Peaches en Lump. Rockmuziek met een glimlach, gespeeld op een gitaar met drie en een bas met twee snaren. Ze bestaan nog steeds, treden aan de lopende band op en poepen af en toe een plaatje uit. Dit jaar is het Kudos To You!, dat tot stand is gekomen via Pledgemusic. Daar kunnen fans pre-orderen en de band geld ophalen voor de productie. Heel modern. Hoe het klinkt? Precies hetzelfde als de band al jaren doet: niet briljant, maar de vrolijke tonen zijn met lekker weer niet verkeerd.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Beck – Morning Phase

Beck

Heuj, Beck! Die kennen we natuurlijk van de hit Loser, die in de jaren negentig door hordes jongeren met een couldn’t care less-mentaliteit mee werd gezongen. Ook het vervolgalbum Odelay was tamelijk briljant, maar daarna werd het commercieel wat minder voor Beck Hansen, zoals hij voluit heet. Hij ging experimenteren, met het project Song Reader als dubieus hoogtepunt: een album dat op bladmuziek uitkwam. Hij heeft zichzelf echter weer gevonden op Morning Phase, zijn nieuwste plaat. Lekker folky en een handvol prima songs. Fijn dat deze meneer weer terug is.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

St. Vincent – St. Vincent

Annie Clark zat vroeger o.a. bij The Polyphonic Spree en de begeleidingsband van singer-songwriter Sufjan Stevens, maar is sinds 2007 ook solo bezig onder de naam St. Vincent. Dat was altijd zo’n intellectuelendingetje, maar hoewel dit nieuwe titelloze album ook weer lekker compromisloos is, treedt ze wel buiten dat wereldje. Sfeervolle elektronica wordt afgewisseld met harde gitaren en beats met drums. En altijd weer haar zalvende stem die zomaar om kan slaan naar bijna hysterie. Raar? Soms. Lekker? Vaak.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

The Fray – Helios

Toen zanger Josh Homme van Queens Of The Stone Age ooit hoorde dat The Fray zijn band als inspiratiebron zag, zei hij dit. Wij snappen het wel, want er wordt maar weinig ballozere muziek gemaakt dan The Fray doet. Kun je wel gaan kreunen over niemendalletjes, maar emotie is anders. Helios, heet de nieuwe plaat. Die kun je gewoon luisteren, als je echt wilt. Voor liefhebbers van oude crackers, gebroken wit geverfde muren, je auto wassen op zondag en The Script.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Kunnen jullie ook een rijtje met goede series op netflix maken. Zoals Luther, line of duty of house of cards? Morgen staat trouwens deel 2 van seizoen 5 van breaking bad erop

  • Prima plan Stijn! Mocht je de genoemde series al gezien hebben: check dan ook Sherlock. Briljant!

  • stijn v brummelen

   Al gedaan! Sherlock is inderdaad briljant. Ik zit te wachten op seizoen 3. Het blijft jammer dat de seizoenen zo klein zijn. Elementry is de spin off uit de VS. Alleen jammer genoeg is die serie niet op netflix te vinden

  • Julian

   Scherlock is briljant ómdat het ‘kleine’ seizoen zijn. 3x 1,5 uur TOPkwaliteit. Dat zie je niet in een serie met 12 afleveringen per seizoen.

  • stijn v brummelen

   Breaking bad?? Luther vind ik beter, ook dat zijn kleine seizoenen, maar net iets groter. Zo worden sommige dingen iets beter uitgelicht

 2. Julian

  Zou handig zijn om bij de films de Netflixlink erbij te doen of iig te melden dat het om Netflix gaat (al lijkt mij dat de enige mogelijkheid).