Draadbreuk verlinkt DigitalMovie, MotherJones & NRC

Draadbreuk verlinkt DigitalMovie, MotherJones & NRC

Man, zoveel interessants op internet. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Om af en toe ook eens iets zinnigs te zeggen, lezen we ons een slag in de rondte. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

[divider]Nootjes onder elkaar, mensen blij[/divider]

Filmmuziek van kankerlijers

DigitalMovie
Je hoeft ze bij DigitalMovie niet uit te leggen hoe je een pakkende kop moet schrijven. Filmmuziek van kankerlijers gaat over de filmmuziek van kankerlijers…de film. Het is een onderbelicht en onderschat vak. Goede muziek maakt of breekt een film. In een interview met filmcomponist Bart van de Lisdonk wordt veel duidelijk. Maar zoals het Hollandse componisten betaamt is het ook ontzettend nuchter: “Het is een sequencer, een pakket waarmee ik nootjes achter en onder elkaar kan zetten. Als ik dat op een zinnige manier doe, komt er muziek uit waar mensen blij van worden”

 

[divider]400 milard sites en 40.000 videobanden[/divider]

Meet the People Behind the Wayback Machine, One of Our Favorite Things About the Internet

MotherJones
Eén van de tofste dingen op internet is zonder twijfel The Internet Archive met zijn Wayback Machine. Hier kun je kijken hoe jouw favoriete sites er jaren en jaren terug uitzagen. Inmiddels telt de collectie zo’n 400 miljard websites, die allemaal bewaard worden in een kerk. En ze slaan niet alleen websites op. Een tijdje terug kregen ze een collectie nieuwsuitzendingen aangeboden. 40.000 VHS en betamax banden met 35 jaar aan nieuwsuitzendingen….allemaal opgenomen door één verveelde huismoeder. Bizar om te lezen, maar fijn dat het niet verloren gaat.

 

[divider]Dit ga je maandag uitproberen[/divider]

The Big List of 111+ Keyboard Shortcuts For Your Most-Used Online Tools

Buffer
Niet het meest spannende wat je vandaag zult lezen. Maar wel handig! Een enorme lijst met heel, heel, heel veel online diensten, apps, programma’s en besturingssystemen en de beste manier om daar veel tijd mee te besparen: toetsenbord shortcuts. Want als jij nog door de fotocollectie van de kat van je buren op Facebook scrollt met je muis dan heb je de afgelopen jaren in een grot gewoond. Dat kan sneller. Sla dit artikel op in je favorieten (CTRL+D…zomaar een tipje) en hou tijd over voor zinnige dingen.

 

[divider]Dre-day in Cupertino[/divider]

Apple wil geen nieuwe koptelefoons

NRC Q
We hebben in De Stelling onze hersens er al over zitten kraken. Waarom wil Apple Beats kopen voor zoveel geld? Inmiddels is de deal rond, hebben de hoge heren interviews gegeven en is er iets meer duidelijk. Nee, je krijgt straks geen Beats Solo bij je iPhone 6. Het gaat om de muziek. Hoewel streamingdienst Beats Music ‘maar’ ongeveer 110.000 gebruikers heeft, zit daar wel de groei. Tenminste, dat hopen we dan maar voor Apple. NRC zet het even op een rijtje.

 

[divider]Waar blijft Iron Man?[/divider]

Step inside Elon Musk’s incredible new space machine

The Verge
Elon Musk is een beetje de Tony Stark van de echte wereld. Krankzinnig rijk, een tikkeltje exorbitant en bijzonder slim. Maar in plaats dat Musk een Iron Man-pak ontwikkeld, maakt hij zaken waar jij en ik ook wat aan hebben. De elektrische Tesla auto’s bijvoorbeeld. Of commerciële ruimteschepen die elke Jan Lul om de aarde kunnen schieten. Die laatste is toe aan versie twee, en The Verge (foto bovenaan) was bij de presentatie. Zeven man kan de ruimte in geschoten worden en hoeft bij terugkeer niet uit de oceaan geplukt te worden. Deze Dragon V2 land precies waar hij moet landen, waar ook ter wereld. Dat niet alleen, hij ziet er ook nog eens fantastisch uit.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.