Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt Newsweek’s ‘Face Behind Bitcoin’

Draadbreuk verlinkt Newsweek’s ‘Face Behind Bitcoin’
Bart
  • Op 6 maart 2014

Elke zondag hebben we de rubriek Verlinkt op onze site, waarin we linken naar de tofste artikelen die we de afgelopen week lazen op het internet. Soms komt er echter iets online zo tof is dat we niet kunnen wachten tot zondag. Vandaag in Verlinkt Speciaal de zoektocht van Newsweek naar de man achter Bitcoin. En die zoektocht – ik verklap het alvast – is geslaagd.

Het Amerikaanse magazine Newsweek deed maanden onderzoek naar de mysterieuze Satoshi Nakamoto, het brein achter Bitcoin. Nakatomo publiceerde in 2008 een onderzoek over de digitale munteenheid, maar verdween drie jaar later. Sindsdien zijn veel mensen op zoek gegaan naar de bedenker, maar niemand wist ‘m op te snorren. Waarschijnlijk ook omdat veel mensen dachten dat Satoshi Nakamoto een pseudoniem was, maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn.

De zoektocht naar ‘The Face Behind Bitcoin’, opgetekend door Leah Goodman, leest als een spannend jongensboek, maar kent wat opvallende plottwisten. Zo blijkt Nakamoto, ondanks de vele honderden miljoenen aan Bitcoins die hij zou moeten bezitten, een bescheiden leventje te lijden. Klein huisje, geen gekkigheid, kortom: heel anders dan een figuur als Kim Dotcom.

De rest van het verhaal zullen we niet verklappen, daarvoor is het te leuk en zou je het zelf moeten lezen. Overigens is niet iedereen blij met de publicatie. Zo Twitterde Gavin Andresen, de lead developer van Bitcoin, zojuist het volgende:

 

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd!