Draadbreuk verlinkt NYTimes, Fastcompany &Tony Zhou

Draadbreuk verlinkt NYTimes, Fastcompany &Tony Zhou

Man, internet is mooi. Het enige medium waar een tikfout van een supermarkt direct leidt tot een Photoshop van Mart Smeets, een olifant en een pop. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

[divider]Hoe is toiletpapier op jouw school?[/divider]

Simplifying the Bull: How Picasso Helps to Teach Apple’s Style

NYTimes
We wisten niet dat het bestaat, maar echt verbaasd zijn we ook niet. Apple University. Een plaats waar nieuwe medewerkers van het bedrijf helemaal gevormd en gekneed worden. Met lessen als ‘Communicating at Apple’ en ‘What makes Apple, Apple’ leren de werknemers wat belangrijk is in hun leven. Tot voor kort was dit allemaal heel erg geheim, maar NYTimes sprak met drie medewerkers die daar in de schoolbanken zaten. “Even the toilet paper in the bathrooms is really nice.” Poeh hee. Doet me denken aan mijn school.

 

[divider]Ze bestaan nog, mensen zonder smartphone[/divider]

The case against smartphones

FastCompany
Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar anno 2014 zijn er mensen die nog nooit een smartphone hebben gehad. We hebben het dan niet over mensen die het niet kunnen betalen, of mensen die de 70 al gepasseerd zijn. Nee, gewoon figuren als jij en ik. Met het verschil dat die er geen een willen. Dan ligt er maar één vraag op tafel: waarom? Fastcompany duikelde een paar van die figuren op en stelde juist die vraag.

 

[divider]Y u no making films better?[/divider]

A Brief Look at Texting and the Internet in Film

Tony Zhou
Leuk gedaan, in House of Cards. Dat wanneer de hoofdpersoon een sms’je krijgt of verstuurt, dat je een Windows Phone-achtig tekstwolkje in beeld ziet zweven. Dat kun je een stuk lelijker in beeld brengen, bijvoorbeeld door constant het beeldscherm van de telefoon te filmen. Maar, zo claimt deze mini-docu, het kan ook beter. En vergeet sms’jes. Beste filmmakers, wanneer gaan jullie ‘het internet’ eens treffend in beeld brengen?

 

[divider]Oooh, infographics[/divider]

Android Fragmentation Visualized

OpenSignal
“Android is gefragmenteerd!” heb je vast wel eens op straat horen roepen. Niet? Nee, wij ook niet. Maar binnen de smartphonewereld wordt deze uitspraak wel degelijk regelmatig gedaan. Het enorme aanbod van verschillende toestellen zou er voor zorgen dat het schier onmogelijk wordt om een Android-app te maken die ook daadwerkelijk werkt op alle Android-toestellen. OpenSignal houdt jaarlijks bij over welke mate van fragmentatie we het precies hebben. Ze lepelen krankzinnige cijfers op in prachtige, verhelderende interactieve infographics. 18.796 verschillende Android toestellen zijn er momenteel in omloop. En daar begint de gekkigheid pas.

 

[divider]3,5 inch floppy in je Glass[/divider]

Tech Time Warp of the Week: Watch Apple’s Awkwardly Wrong Prediction of the Future From 1987

Wired
Het is 2014 en Apple is overal. Dat was wel anders. Zo rond 1997 stond het bedrijf aan de rand van de afgrond en moest Steve Jobs weer terugkomen om de boel recht te zetten. Het grappige is dat Apple 10 jaar daarvoor een videootje had gemaakt met hun voorspellingen voor 1997. Alsof humoristisch bedoelde video’s uit de jaren ’80 niet ongemakkelijk genoeg zijn, slaan de voorspellingen ook als een tang op een varken. Apple-computers in de derde wereld? Dat lijkt zelfs vandaag nog een utopie. En een slimme virtual reality bril? Ha! Hoe verzinnen ze he…oh, wacht, die hebben we nu ook. Er kunnen alleen geen floppy’s in.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.