Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt Rolling Stone, Medium en Android Police

Draadbreuk verlinkt Rolling Stone, Medium en Android Police
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

We geven toe, we zijn jaloers

Meet the stars of Vine

BusinessInsider
Zit jij al op Vine? Nee? Wij ook niet. De Twitterdienst die het mogelijk maakt om videootjes van 6 seconden te posten, weet ons niet echt te grijpen. In die paar tellen kunnen wij ons ei gewoon niet kwijt. Zonde, want uiteraard valt er dik geld aan te verdienen. BusinessInsider lepelt de successtories op van enkele Viners die met hun niets-aan-de-hand-filmpjes dik geld verdienen. En ondertussen moet jij gewoon werken voor je geld. De wereld is oneerlijk verdeeld.

 

Waar blijven de Samsung Cookies?

Hands-on with Samsung Milk

AndroidPolice
Deze week hebben we het meerdere keren uitgebreid gehad over muziekstreamdiensten. Serieus, wil je iets weten, check ’t even bij Paul. Hij kent Spotify als zijn broekzak en Deezer als zijn keukenla. Maar stilletjes is er een nieuwe ster aan het firmament gekomen met de gekke naam ‘Milk’ van Samsung. Nu staat Samsung er niet om bekend dat ze hun Galaxy-toestellen uitrusten met louter nuttige software, maar de heren van AndroidPolice schreven een uitgebreide eerste indruk en waren heel erg tevreden. Dat niet alleen, maar het ziet er ook nog eens bijzonder gelikt uit. Kijk, het kan dus wel.

 

Brek0nd: Flappy Bird komt (misschien) terug

The flight of the birdman: Flappy Bird creator Dong Nguyen speaks out

Rolling Stone
Weet je nog, vroeger? Dat gedoe met Flappy Bird? Man, dat was wat. Het plotselinge succes van de onbekende ontwikkelaar. De bakken met geld die hij verdiende met het simpele en verslavende spelletje. En de bijzondere manier waarop hij daar van weg liep. Waarom, in godsnaam waarom? Rolling Stone gaat met de enige echte Dong Nguyn, hierboven op de foto, en een tolk om de tafel zitten en stelt die vraag. Het levert een heerlijk, openhartig gesprek op met een jongen die gewoon geen gezeur aan zijn kop wil en al helemaal niet wil dat mensen lijden onder zijn spelletje.

 

Groen is het nieuwe USB

Why Razer spent $380K redesigning the USB port

Fastcompany
Ooit stil gestaan bij de kleur van jouw USB-poort? Wij ook niet. Niemand schijnbaar. Tot de maker van game-hardware Razer het standaard blauw niet trok in de nieuwe Razer Blade laptop. Het apparaat wordt met gejuich ontvangen in de reviews, maar de gifgroene USB-poorten zijn een kunstwerkje op zich, zo blijkt uit dit artikel. Niet alleen kostte de ontwikkeling tonnen, drie top-ontwikkelaars hingen ook wekenlang in de fabriek rond om de kleur precies goed te krijgen. Verspilling? Meer een statement over het oog voor detail dat de makers van deze laptop hebben. Als bonus krijg je in dit artikel wat interessante weetjes over de spontaan bedachte kleurcodes van die anders zo nederige USB-poorten.

 

Google Maps zuigt

What if Google Maps on mobile got it all wrong?

Medium
Het komt wel eens voor dat je ergens bent waar je nog nooit geweest bent en dan honger krijgt. Wat is dan de kans dat Google Maps jou doeltreffend op een knap restaurantje wijst? Nihil, zo weet de schrijver van dit lijvige, maar leesbare stuk. Sterker nog: Google Maps zuigt gewoon. De reden is dat ze simpele vragen willen beantwoorden met álle antwoorden. De oplossing is simpel, maar tot die tijd is Google Maps zo nuttig als het stukgelezen stratenboek in de auto van je grootpa.