Draadbreuk verlinkt Technology Review, Stopdesign & Motley Fool

Draadbreuk verlinkt Technology Review, Stopdesign & Motley Fool

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

[divider]Wandelen zonder broek[/divider]

GTA V to Skyrim: the 10 most beautiful walks in gaming

TheGuardian
Aah, zondagmiddag. Een mist in het voorhoofd van de drank gisteravond, tijd voor een frisse neus en een fikse wandeling door de natuur. Maar dan zit je in Nederland. Van een rondje lopen door een Vinex-wijk wordt niemand blij. Dan kun je maar beter je console of pc aanslingeren en daar een rondje gaan lopen. The Guardians stelt een grappig lijstje samen van de mooiste wandelingen in videogames. Routes door prachtige bergen, indrukwekkende steden of over verlaten stranden. En je hoeft er niet eens een broek voor aan te trekken.

 

[divider]Zuigende wearables. Prima[/divider]

No One Has Wearable Tech Figured Out, and That’s OK

The Motley Fool
Wearables. Wij hebben er een duidelijke mening over. Dat wil niet zeggen dat we het hele idee van wearables waardeloos vinden. Maar wat we nu zien van Samsung, Google of bijvoorbeeld Pebble, doet het niet voor ons. Lopen die bedrijven nu zo te falen? Waarschijnlijk wel, maar dat is niet erg. Het kost wat meer dan drie smartwatches en een brilletje om deze productcategorie naar wens te krijgen, zo betoogt ‘The Fool’ treffend. Interessant stuk, maar skip de laatste paar alinea’s, waar ze uit het niets over aandelen beginnen te bazelen.

 

[divider]Plop![/divider]

Let Me Tell You Something About The Internet Bubble

Business Insider
Vorige week verlinkten we een stuk over Facebook, dat was geschreven alsof het een terugblik was ná de onvermijdelijke tech-crash die zou komen. Want veel wijst er op dat we weer in een Bubble zitten á la de DotCom-bubble van eind jaren ’90. Bedrijfjes die berichtjes versturen worden voor miljarden overgenomen en we naderen het punt waarop we geld gooien naar elke verlegen gast in een hoodie die zegt dat hij een ‘startup’ heeft. Dat kan alleen maar fout gaan. Maar zo erg als in de DotCom-bubble is het nog niet. Schrijver Joe Weisenthal heeft een flinke opsomming van krankzinnige situaties van twintig jaar terug, waaruit blijkt dat we toen met z’n allen wel iets verder van het pad waren.

 

[divider]We houden van je[/divider]

A love letter to Twitter

Stopdesign
Stiekem houden we allemaal van Twitter. Natuurlijk is het even vervelend als één of andere lutser je tijdlijn zit te vervuilen met wat hij allemaal hoort op zijn redactie. Zeker als op die redactie nooit iets interessants gezegd wordt. Maar er zijn ook genoeg redenen om fan te zijn. Douglas Bowman weet dat lekker te omschrijven. Twitter is goed in de kleine momenten. De grote momenten. En alles daar tussenin.

 

[divider]’Slecht nieuws, u heeft…oh, nieuwe mail[/divider]

Why Some Doctors Like Google Glass So Much

Technology Review
Over Glass gesproken: dat is dus inderdaad drie keer niks op het gezicht van een zwaarlijvige blogger die daardoor zijn telefoon niet uit zijn zak hoeft te halen om te zien dat hij nieuwe mail heeft. Maar op de neus van een arts is het wellicht een ander verhaal. Doktoren proberen de wearable en zijn enthousiast. Er zitten nog allerlei beperkingen aan – het scannen van een QR-code zodat de gadget weet in welke kamer je zit, klinkt omslachtig – maar het helpt ook om direct de juiste feiten op te lepelen, zonder dat de arts zijn handen van het werk hoeft te halen. Vooruit dan maar. Klinkt goed.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.