Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (35)

’t Wereldje (35)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Finnen hipper dan Nederlanders

door dit soort lui zijn we dus voorbij gestreefd...

door dit soort lui zijn we dus voorbij gestreefd…

Wij dachten altijd dat we in Nederland van die lekker vooruitstrevende lui waren. Niet wars van een nieuw trendje hier en daar en dol op nieuwe technologie: ideaal voor buitenlandse bedrijven om hun laatste toffe ontwikkelingen op uit te testen. Want vinden wij het leuk, dan vindt iedereen het leuk. Helaas, we zijn voorbij gestreefd als nerdy hipsters. En niet door hippe Koreanen of technologieverslaafde Japanners, maar door de Finnen, Polen en Canadezen. Inderdaad: men hecht blijkbaar meer waarde aan de mening van de mensen uit het de landen van de Kerstman, Barsjt en ahornsiroop, dan aan die van ons. Rovio (weliswaar een Fins bedrijf, maar hallo: doe effe normaal) heeft zijn nieuwste spel Retry vooralsnog alleen in de app-stores van deze naties gezet. We weten het zeker: het is uit met de pret, geen nieuwe technologie meer voor ons. Over een paar jaar lopen we allemaal met een iPhone 3s, doen we ons huiswerk op een Intel 486 en rijden we rond in een Dafje.

4. Noorwegen zo goed als geannexeerd door Oculus Rift

"Sorry, kan iemand even een teiltje brengen?"

“Sorry, kan iemand even een teiltje brengen?”

Even een quizvraag: weten jullie wanneer Noorwegen voor het laatst een oorlog heeft gewonnen? Wij ook niet, maar we vermoeden dat het de komende honderd jaar ook niet gaat lukken. Iedere vent met een vlag kan daar momenteel het land bezetten, want het leger stelt er helemaal niks voor. De landmacht heeft namelijk zijn tanks uitgerust met Oculus Rifts. Met de virtual reality-bril kunnen de bestuurders van de rijdende pantserkanonnen perfect zien wat er om het voertuig heen gebeurt. Dat is natuurlijk helemaal geen verkeerd idee en stiekem ook best wel tof, maar degene die het heeft bedacht gaat wel even aan een puntje voorbij: als heel de wereld niet eens normaal kan staan met zo’n ding op z’n neus, hoe kan iemand in hemelsnaam dan zo’n tank besturen? We zien het al helemaal voor ons: botsingen, verdwaalde legerunits en militairen die tot hun knieën in de kots staan omdat de tankbestuurder nu een kilometer rijden al van misselijkheid loopt te kokken. Serieus: koop een katapult en Noorwegen is van jou.

3. Kickstartermeneer haat spelletjesspelers

Het ziet er mooi uit, voor iets dat je toch niet krijgt

Het ziet er mooi uit, voor iets dat je toch niet krijgt

Ken je dat, van die mensen die op vrijdagavond in de kroeg aan het tafeltje naast je zitten en een spelletje aan het spelen zijn? Die elkaar een week niet hebben gezien, maar toch een potje Kolonisten van Catan verkiezen boven een goed gesprek? Die over een hele avond één biertje drinken, want ze moeten wel scherp blijven tijdens het pokeren. Die liever gaan toepen dan de knappe barvrouw versieren en uiteindelijk er voor kiezen hun neus in de kaarten te steken, in plaats van het decolleté van een wulpse deerne? Tja, wij snappen het ook niet: doe dat even lekker thuis, ofzo. Maar goed, dat betekent niet dat je ze moedwillig moet naaien, zoals Ed Nash deed.

Hij begon een Kickstart-project met een fantastisch vormgegeven pak kaarten, Asylum genaamd. Binnen no-time haalde hij 25.000 dollar op, 10.000 meer dan benodigd was. Maar het kaartspel leveren, ho maar. Nu zijn de backers woedend en wordt hij aangeklaagd wegens fraude. Tja, een spelletje spelen met doorgewinterde gamers: dat win je natuurlijk nooit.

2. Leugen in de techwereld: Apple zit op rozen.

Poep even wat op Secret en iedereen gelooft het...

Poep even wat op Secret en iedereen gelooft het…

Het leuke van internet is dat grappen als een malle uit de hand kunnen lopen. Vraag maar eens aan de burgemeester van Haren, wiens dorp nog net niet van de aardbodem geveegd werd nadat er een paar duizend jongeren op een op Facebook aangekondigd verjaardagsfeestje verschenen. De techwereld trapte deze week ook massaal in een hoax.

Op de website Secret.ly vertelde een zogenaamde net ontslagen Apple-medewerker dat het bedrijf nieuwe EarPods aan het ontwikkelen is die je hartslag en bloeddruk kunnen meten en via iBeacon ook terug te vinden zijn als je ze kwijt bent geraakt. De nieuwssites struikelden over elkaar heen om het bericht te brengen en het was zelfs op het Amerikaanse journaal.

Maar het bleek een gebbetje te zijn, zo verklaart de anonieme grappenmaker nu. En hij heeft spijt. Waarom? Wij denken dat hij zich nu pas realiseert dat hij Apple aan een topidee heeft geholpen. Want hoe vet zouden de features op deze zogenaamde Biometric EarPods wel niet zijn!

Waarschijnlijk wrijft een hoge pief bij het bedrijf nu in zijn handjes: met de overname van Beats By Dre hebben ze nu natuurlijk genoeg mankracht en kennis om deze plannen uit te voeren.

1. Fijn. RTL gaat wansmaak naar stream-wereld brengen

Het is mij, Lud... euh, Frank!

Het is mij, Lud… euh, Frank!

Stel je voor dat je Ray Romano bent, op vakantie bent in Nederland, in je hotelkamer de televisie aanzet en per ongeluk op RTL4 het programma Iedereen Is Gek Op Jack ziet, de bewerking van je eigen show Everybody Loves Raymond. Dan pak je toch het eerste de beste vliegtuig naar huis, ontsla je daar je manager, onderga je een gezichtstransplantatie en verhuis je naar the middle of nowhere, opdat niemand je ooit kan associëren met die zouteloze, tranentrekkende meuk? Nee, in Nederland kunnen we het niet: remakes maken.

Zo werden al verschillende prachtige tv-formats als Nevermind The Buzzcocks (Doe Maar Normaal) en The Roast (Gehaktdag) vakkundig om zeep geholpen. RTL wist zelfs het al tamelijk tenenkrommende The Golden Girls te verkrachten. Da’s natuurlijk een prestatie van formaat, maar ga er maar vanuit dat de bodem in dezen nog niet in zicht is.

De zender begint binnenkort namelijk zijn eigen streamingdienst Videoland en heeft al aangegeven er zelf series voor te gaan produceren. Inderdaad, net als Netflix. En die dienst werd o.a. groot door House Of Cards, wat een gruwelijk briljante bewerking is van de gelijknamige Britse serie. We houden ons hart vast en onze vingers gekruist: RTL zou toch niet…?

De tranen springen al in onze broek als we er aan denken: Het Kaartenhuis, met Erik ‘Ludo’ de Vogel als Frank Onderbos, fokking Linda de Mol als zijn vrouw en Ruben van der Meer, Jeroen van Koningsbrugge, Rick Engelkes en Ferri Somogyi in de bijrollen! Help!

Fotocredit kerstman: Funky64 (www.lucarossato.com) via photopin cc