Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt Vanity Fair, Internet Archive & AP

Draadbreuk verlinkt Vanity Fair, Internet Archive & AP
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

Ruimteschip, boompje, beestje

The Shape of Things to Come

Vanity Fair

‘The spaceship’ is al een begrip in Californië. Het gaat niet over Area69 of andere alien-zaken; het is de bijnaam van het nieuwe hoofdkantoor dat Apple gaat bouwen in Silicon Valley. Het gebied staat al decennia lang bekend als een broeinest van technologische innovatie. Waar tech-bedrijfjes vanuit hun garage groeiden tot multinationals waar miljarden in omgingen. Maar ondanks al die rijkdom en creativiteit bleef de architectuur van Silicon Valley altijd erg….mwoh. Vanity Fair beschrijft uitgebreid hoe dat gaat veranderen, welke gevolgen dat heeft en dat het krankzinnig vormgegeven ‘Spaceship’ nog maar het begin is.

Gamen als je opoe

The Console Living Room

Archive

Kerstvakantie? Zeg maar dag tegen je vrije tijd. The Internet Archive is erg leuk om eens op te zoeken hoe bekende websites er jaren geleden uitzagen, maar ze doen meer. Zo kun je nu ook kijken hoe games er jaaaren geleden uitzagen en ze zijn zelfs te spelen. Met de komst van een handige emulator zijn veel old-school consolegames gewoon in je browser te spelen. En The Internet Archive doet wat een archief moet doen en blaast het stof er vanaf en zet ze keurig op een rijtje. Komende tijd kun je dus onwijs veel games spelen van dik dertig jaar terug op de Atari 2600, Atari 7800, ColecoVision, Magnavox en Astrocade. Maar dan gewoon op je laptop.

De grootste, de meeste

NY man’s 10,607 video games secure Guinness title

Associated Press

Bovenstaande verzameling games is misschien indrukwekkend, maar valt volledig in het niet bij de nieuwe Guinness World Record houder. Michael Thomasson heeft dik 11.000 games in zijn mancave liggen, met veel van de bijbehorende consoles. Het hele grapje is misschien wel $800.000 waard. De verzamelwoede van Thomasson begon op zijn twaalfde. Toen kreeg hij zijn eerste game, maar moest nog een jaar wachten tot hij de console had om het ook daadwerkelijk te spelen. Zijn verzameling bevat uiteraard genoeg bijzondere objecten, zoals een gameconsole van Apple. Thomasson: “It’s the least fun of anything in the house.”

Als het niet anders kan: foto’s maken doe je zo

The Verge at work: making perfect pictures on your iPhone

The Verge

Vorige week verlinkten we ene Prolost, die even in klare taal uit de doeken deed wat je moet doen voor een mooie foto. Hij begon met: “Stop je smartphone weg”. Dat is allemaal leuk en aardig, maar soms is je smartphone het enige wat je bij je hebt. Die enorme dslr om je nek zit alleen maar in de weg bij het oliebollen eten. The Verge legt ook even uit hoe je een knappe foto kunt maken, maar dan met je iPhone. Dat begint natuurlijk bij het maken van de foto, maar er komt een stuk meer bij kijken. Volgende week wellicht een link naar de beste manier om foto’s te maken met je 10″ tablet.

Haha, nee natuurlijk niet.

Galaxy Gear krijgt er (weer eens) van langs

5 Signs the Tech Industry Finally Ran Out of Ideas in 2013

Cracked

Cracked is de ongekroonde koning van de ‘listicles’; artikelen in de vorm van een lijstje. En zo tegen het einde van het jaar gaan ze natuurlijk helemaal los. Deze vijf redenen waarom de tech-wereld echt geen nieuwe ideeën meer heeft vonden we interessant. Al is het maar omdat er een aantal zaken de revue passeren die op Draadbreuk ook al uitvoerig aan bod zijn gekomen. Inderdaad, de Galaxy Gear komt voorbij. En de Playstation 4. Maar verrassend genoeg ook de Oculus Rift en Youtube.

Reacties

  1. BroodjeKaas

    Leuk artikel van Cracked! Ik ben het grotendeels met de auteur eens, maar ik denk dat hij de kansen van Google Glass en de Oculus Rift onderschat. Deze fabrikanten zijn zich heel goed bewust van het feit dat het (anno 2013) niet bepaald hip is om met een idioot futuristisch apparaat op je hoofd rond te lopen, en dat is dan ook mede de reden dat ze al zo ver voor de release van de producten reclame maken. Kwestie van gewenning. Vooral deze blonde mevrouw met een Google Glass (http://goo.gl/B4tKaK) is daar een (mooi) voorbeeld van (het creëert bijna de indruk dat de Glass een heuse chick-magnet is).