Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (16)

’t Wereldje (16)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

 

5. Drones You Want Me, Baby

Drones spotten: een overlevingshobby in afganistan

Drones spotten: een overlevingshobby in Afghanistan

 

Er wordt altijd een beetje lacherig gedaan over vliegtuigspotters. Logisch ook, als je weet dat deze meneer zo’n beetje synoniem voor de hobby staat. En daarbij weten wij ook wel wat leukers te bedenken dan zondagmiddag met je verrekijker in een drassig grasveld nabij Schiphol te staan en de 427ste Boeing 737 voorbij te zien komen. Maar nu de VS de hele wereld in de gaten houdt en zelfs UPS erover zit te denken zijn postlevering met drones te doen, heb je ineens veel stoerdere objecten om te spotten! Hier vind je modellen en types die er momenteel zijn. De eerste volle kaart krijgt van ons een biertje.

 

4. NASA met de beentjes omhoog

"Welke technologie gaan we gebruiken om te communiceren met dit apparaat? en Blackberry?"

“Welke technologie gaan we gebruiken om te communiceren met dit apparaat? Een Blackberry?”

 

Wij dachten altijd dat als je op zoek bent naar de tofste technologische vernieuwingen, je bij de NASA moest zijn. Bij het in de lucht schieten van zo’n raket of shuttle of het besturen van een karretje op de maan komt namelijk nog wel wat kijken, was onze redenatie. Dat daar in steriele kamers door mannen in stofjassen vette nieuwe materialen werden ontwikkeld en ruimtegadgets werden bedacht die je belevingswereld ver te buiten gaan. Nou, dat kun je dus vergeten. Voor een nieuw maanlandingsproject wil de Amerikaanse ruimte-instantie gebruik maken van Kinect en de Oculus Rift. Daarmee zou het besturen van een ruimtebot sneller en nauwkeuriger. Pardon? Intel en Microsoft maken betere dingen voor de consument dan NASA voor zijn ruimteprogramma? Allejezus, ga eens even beter je best doen.

 

3. Iron Maiden achtervolgt geen piraten

"Wil iedereen die onze muziek heeft gedownload even zijn hand opsteken?

“Wil iedereen die onze muziek heeft gedownload even zijn hand opsteken?

 

Briljant verhaal in de media: Jarenlang liep de metalband Iron Maiden geld mis doordat mensen de muziek van de band downloadden. De band ging niet mokken, keek waar de mensen die hun songs naar binnen trokken vandaan kwamen. Die informatie werd verwerkt in het tourschema en ineens stond de band voor uitverkochte zalen in Paraguay en Brazilië, landen waarvan uit de gewonnen informatie bleek enorm veel fans te zitten. Kijk, zo zou het moeten: op een creatieve manier je downloadende fans omzetten in betalende. Maar het verhaal bleek een keiharde hoax te zijn. Zonde, het muziekwereldje had wel wat innovatie kunnen gebruiken.

 

2. Gezelligheid bij Tweakers

En het bleef nog lang onrustig op de redactie van Tweakers. Bron Foto: www'tweakers.net

En het bleef nog lang onrustig op de redactie van Tweakers. Bron Foto: www.tweakers.net

 

Haartjes netjes. Schoenen gepoetst. De mooie bloes – sorry, overhemd –  aan en drie keer controleren of je gulp wel goed dicht zit. Jawel, op de redactie van Tweakers was het deze week tijd voor de jaarlijkse kerstfoto. Wij kunnen er niet genoeg van krijgen, blijven er naar kijken. Een volwassen man in de kleermakerszit op de grond. Het verstopte figuur linksachter. De gaap van de Wok. Is dit werkelijk de beste foto die de fotograaf die dag heeft genomen? Is. Het. Werkelijk? Lol!

 

1. Draadbreuk heerst

Uw mannen van Draadbreuk keken vol verbazing naar de zeldzame insecten die bij Ger thuis over de vloer kropen.

Uw mannen van Draadbreuk keken vol verbazing naar de zeldzame insecten die bij Ger thuis over de vloer kropen.

 

Afgelopen vrijdag kwam uw favoriete redactie bij elkaar. Beentjes op tafel, biertje erbij en even resumeren wat we in 2013 allemaal wel niet uit de grond gestampt hebben. Jawel, het was het jaar van Draadbreuk. We vlogen de wereld over voor de gaafste gadgets en nieuwste techverhalen, schreven tot diep in de nacht onze mening over de laatste trends en zaten wekelijks bij elkander voor uitbuiken. We zijn nu dik vier maanden in de lucht en dat gaan we natuurlijk vieren. Aanstaande maandag knallen we alvast het jaar uit met een extra lange aflevering van ons techzine. En daar proosten we op. Potjandikkie, wat was het een jaar. We hebben nu alweer zin in het volgende.