Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Eredivisie live voetbal kijken, wij wijzen de weg

Voetballogo
Redactie

De Eredivisie 2020/2021 is ondanks corona los, en ook dit weekend staan er weer mooie potjes op het programma. Wil je live voetbal kijken, dan luidt het beste advies nog altijd: trek een dikke jas aan, ga naar het stadion en koop kaartjes. Maar als dat een serieuze optie was, dan was je vast niet op deze epische site terecht gekomen. Draadbreuk wijst de weg op internet: hier kun je de wedstrijden uit de Eredivisie live kijken.

Feyenoord, Ajax en PSV live kijken

Feyenoord is na de klassieker van vorige week niet meer zonder puntverlies, maar wel nog altijd ongeslagen. Dat zullen ze zo willen houden. Maar bij Feyenoord – SC Heerenveen zullen de Friezen, momenteel nummer 3 in de competitie, er vast anders over denken. In Amsterdam kunnen ze vervolgens goede zaken doen, maar dan moeten ze wel winnen van hun Rotterdamse bezoekers. Ajax – Excelsior wordt een belangrijke pot. En ook de strijd om de vierde plaats is hevig. Vitesse – PSV kan voor de Arnhemmers opnieuw aansluiting betekenen, aangezien de Eindhovenaren even uit vorm lijken. Kijken dus!

Europese avontuurtjes voor de topclubs, maar dit weekend wordt er weer gewoon in Nederland gespeeld. De koploper moet naar Tilburg, bij Willem II – Feyenoord zullen de Rotterdammers proberen hun perfecte score in stand te houden. Direct daaronder wordt het spannend bij SC Heerenveen – PSV. De nummer drie en vier uit de competitie zullen elkaar niets gunnen. Bij Ajax – FC Utrecht zijn de Amsterdammers weer terug in vorm en zullen ze aansluiting bij de top willen houden. Verder vuurwerk is te verwachten bij Sparta – AZ, Heracles – FC Twente en Vitesse – FC Groningen. Kijken dus! Maar hoe?

Zoals ’t hoort: ESPN Go

De rechten voor het uitzenden van deze wedstrijden liggen bij ESPN (voorheen: Fox Sports). De zender heeft daar veel geld voor betaald en wil daar graag wat voor terug zien. Logisch. Beste manier is om gewoon even de knip te trekken en op de officiële manier Eredivisie te kijken. Kost je rond de twee tientjes per maand, afhankelijk van je tv-provider. Een ESPN dagpas is ook beschikbaar, voor als je maar één wedstrijd wilt kijken. Het lijkt er alleen op dat de bestelsite even kuren heeft, iets waar ESPN vaker mee kampt. En ook de app wordt met regelmaat bekritiseert. Door dat soort geklungel gaan mensen dus op zoek naar alternatieven om gratis live eredivisie te kijken. En internet zou internet niet zijn als die gewoon te vinden zijn.

Gratis Eredivisie live voetbal kijken

Onze huidige favoriet is het Russische livetv.ru. Daar zijn vrijwel alle wedstrijden uit de eredivisie live te bekijken. Steeds meer streams die zij vinden zijn ook gewoon Nederlands. BVLS2016 heeft ons in het verleden voorzien van flink wat live voetbal, maar is inmiddels offline. SEBN is daarvoor in de plaats gekomen. Bij Firstrows.eu heb je ook een grote kans op de eerste rij te zitten. Rojadirecta.me heeft een serie streams, met veel keuze maar wisselende kwaliteit en commentaar in allerlei talen. Vivoball.me is overgegaan in één of andere gekke Arabische nieuwssite, dus die kun je vergeten. Prima alternatief is eventueel nog Feed2All, voor als je elders niet aan de bak komt. Maar bovenal is het natuurlijk ook fijn om lekker voetbal te kijken in de kroeg

Eredivisie Live voetbal kijken via Kodi XMBC

Eredivisie live via Kodi (XMBC)

Maar omdat je nu (waarschijnlijk) toch achter een computer zit, kan het ook beter. Dankzij het programma Kodi, van de makers van XMBC (Xbox Media Center). Kodi is een prachtig open source home theater programma waarmee je zo’n beetje alles kunt afspelen wat er maar af te spelen is. En dankzij de add-on Sportsdevil, kun je ook streams van bovenstaande sites selecteren en bekijken, zelfs zonder irritante banners met nepkruisjes. Download en installeer eerst Kodi, en volg vervolgens een eenvoudig stappenplan om Sportsdevil als add-on toe te voegen. Ziedaar, praktisch alle wedstrijden van de Eredivisie live en gratis op je scherm. Bedank ons niet, bedank Feyenoord1908Koen maar, die met de tip kwam.

Ga je dit soort dingen overigens doen? Dan is het echt slim om een VPN te gebruiken, om problemen qua privacy te voorkomen.

Wil je live voetbal kijken via Janlul.com? Jammerjoh, die site is dood geprocedeerd. Goed, voor het echte werk moet je uiteindelijk nog gewoon in het stadion zitten, maar op deze manier kun je toch gewoon jouw favoriete clubje in de Eredivisie live volgen.

Lees ook het commentaar: Waarom ik Janlul.com gebruik