Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Haha: een paling op je bek

Haha: een paling op je bek
Ger
  • Op 14 november 2013

Soms stuit je als techjournalist op de meest vreemde dingen op het wereldwijde web. Draadbreuk kreeg van een trouwe kijker een linktip: theuselessweb.com. Wij kenden ‘m al, maar jullie misschien nog niet. Deze volslagen idiote website heeft slechts één knop. Druk ‘m in en je komt op een volstrekt zinloze pagina. En dat soms best fijn om even te doen. Niet nadenken, gewoon hup: je even verbazen wat voor een vreemde URL’s er eigenlijk zijn.

En zo stuitten we dus onlangs op Eel Slap. Iedereen die een beetje Engels kan, kan al raden wat deze website doet. Of liever: wat jij doet wanneer jij met de computermuis naar links en naar rechts scrolt.

Paling met de vlakke hand

Niet geweldig met de Engelse taal? Eel betekent ‘paling’. Slap staat, vrij vertaald, voor een klap met de vlakke hand in het gelaat. Met andere woorden, via deze site sla je iemand met een paling in z’n smoelwerk. Is dat raar? Ja, dat is raar. Is het geestig? Ja, het is geestig.

We zouden medelijden moeten hebben. Hebben we niet

De website bestaat uit niets meer dan een GIF’je die jij kunt bedienen. Een (hele, hele zielige) jongen kijkt je beteuterd aan. Scroll naar links en je ‘slapt’ ‘m vol met zo’n stinkende vis op z’n bek. Hoe fijn is dat?

Het is ook een hele vieze paling. Eentje met van dat slijm er omheen. Misschien zouden we medelijden met de persoon in kwestie moeten hebben. Hebben we niet, sorry. Wij slaan er nog effe lustig op los. Net als 125.000 Facebookers trouwens, als we het aantal Vind-Ik-Leuks mogen geloven.

Veel slapplezier