Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Deze briljante plugin sloopt internetgrenzen

Deze briljante plugin sloopt internetgrenzen
Paul Gersen

Sinds de komst van internet zijn grenzen vervaagd, zeggen ze. Wij weten wel beter. Iedereen kent het gevoel dat je een filmpje op het web wilt kijken, maar dat deze niet beschikbaar is in je land. Onze problemen zijn nu verholpen door een briljante Chrome-plugin: Hola Unblocker.

Ook van zo'n logo worden we vrolijk

Ook van zo’n logo worden we vrolijk

Rechtendingetjes

Als Nederlander heb je het niet altijd even gemakkelijk op the interwebs. Wil je een Amerikaans radiostation luisteren? De kans is groot dat je wordt geblokkeerd. Dat is een rechtendingetje. En we kennen allemaal wel de zin ‘deze video is niet beschikbaar in jouw land‘ op Youtube. Ook een rechtendingetje. Fantastische diensten als Pandora en Hulu? Als gezonde Hollandse jongen kom je er niet tussen. De rechten voor dat soort initiatieven zijn doorgaans voor de Verenigde Staten afgedekt, maar niet voor Nederland. Zit je weer naar een niet werkende internetpagina te kijken.

Gedoe met proxy’s

Nu was dat altijd wel op te lossen door zogenaamde proxyservers, waarmee je via een omweg net doet alsof je uit Amerika komt en zo alles wel kunt bekijken. Maar het is zo’n gedoe om dat de hele tijd opnieuw in te stellen en echt sneller wordt de laadtijd van zo’n site er ook niet op. Maar gelukkig zijn er een aantal slimme heren bezig geweest om dat op te lossen. Nu is er Hola Unblocker, een gratis plugin voor de webbrowser Chrome.

Je bent een Brit of Amerikaan

Hola Unblocker voeg je toe aan je browser en vanaf dan kun je met een druk op de knop (of in dit geval met het verzetten van een schuifje) doen alsof je uit de Verenigde Staten komt. Of uit Groot-Brittannië: wat jij wilt. Bezoek je een website met beperkingen voor Nederland? Niet moeilijk doen, even aantikken uit welk land je wilt komen en klaar is Kees.

Hola Unblocker

Lekker aan de Pandora

De plugin werkt ook via een proxy, maar lost de nadelen op: geen gehannes en het werkt nog snel ook. Goed, niet zo rap als normaal, maar het komt wel in de buurt. En zo luister je zonder problemen naar een Amerikaanse radiozender als KROQ of naar je eigen station op Pandora. Ook fijn: Hola Unblocker onthoudt je voorkeuren, maar ze zijn ook weer gemakkelijk aan te passen.

Uitkomst: vergroot je aanbod op Netflix!

De polonaise werd op de burelen van Draadbreuk echt ingezet toen we merkten dat de plugin ook mooie dingen doet met Netflix. Het aanbod op de Nederlandse versie is, zoals we al eerder schreven, nogal karig, maar in de Verenigde Staten hebben ze al veel meer. En laat Hola Unblocker nou ook je gebruik maken van de Amerikaanse versie. En dus kun je opeens wel kijken naar Breaking Bad, The Expendables 2 en The Avengers. Daar worden we heel blij van! En wil je weer terug naar de Nederlandse versie? Gewoon even het schuifje terugzetten.

Hola Unblocker maakt je internetleven net even wat vollediger en daardoor plezieriger, zo ontdekten we. En het mooie is: je kunt het nog gratis downloaden uit de Google Store ook.