Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Kijktip: Kung Fury is geweldig en staat op Youtube

Kijktip: Kung Fury is geweldig en staat op Youtube
Dennis de Vries

Extragratis Youtube-kijktip! De 80’s politie-aktie-kungfu film Kung Fury is hier te bekijken. Laat alles uit je handen vallen, deze korte film is 100% Draadbreuk-approved.

 

Het Zweedse project Kung Fury is al eerder ter sprake gekomen hier en stiekem hadden we voor onszelf al besloten dat het ging heersen. Maar nu we de 80’s style actiefilm met eigen ogen hebben mogen aanschouwen zijn we helemaal om. Beter dan Kung Fury wordt het dit jaar niet meer. En het mooist is: hij staat gewoon op Youtube! Pak een schaaltje Nibbit, schenk een glaasje Raak in en ga even goed zitten voor 30 minuten aan krankzinnig goede aktie.

Video: Kung Fury

 

 

Het verhaal speelt zich af in 1985 in Miami, waar supercop Kung Fury het opneemt tegen bad guys. Hij is goed in martial arts en krijgt hulp van zijn vriend Hackerman die alles (echt alles) kan hacken met zijn IBM-computer en Nintendo Power Glove. Dan duikt ineens de ergste crimineel ooit op (Yup, Adolf Hitler) en moet Kung Fury tot het uiterste gaan om Miami te redden. Zal het hem lukken?

 

Niet teveel vragen over stellen. Gewoon kijken die film.

Niet teveel vragen over stellen. Gewoon kijken die film.

 

We willen meer Kung Fury

De film is tot stand gekomen na een succesvolle Kickstarter-campagne eerder dit jaar. Er was $200.000 nodig, uiteindelijk kwam er bijna $650.000 binnen. Niet verwonderlijk, want internet houdt over het algemeen wel van laser-velicoraptors, op hol geslagen arcade-robots en vikingen met mini-guns. Toch is het, na deze 30 minuten durende korte versie gezien te hebben, jammer dat de 1 miljoen dollar niet behaald is. Dan zou Kung Fury namelijk een speelfilm van volle lengte worden. En dat is precies wat we nu willen. Kunnen we niet alsnog ergens ons geld geven?

Tip: check ook zeker even de videoclip van de officiële soundtrack. Gezongen door – niemand is meer ’80’s dan hem – David Hasselhoff himself.