Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met HTC WF5w, LG G5 en Samsung’s vouw-foon

De wandelgangen met HTC WF5w, LG G5 en Samsung’s vouw-foon
Dennis de Vries

Het houdt nooit op met geruchten in de techwereld en op zondagochtend kijken we even op ons gemak naar wat er de afgelopen week allemaal gefluisterd is. Over HTC’s dunste, Apple’s iPhone 6S en een vouw-foon van Samsung. Oh, en zelfs de LG G5 kwam al voorbij!

 

HTC WF5w is HTC’s dunste

htc-wf5w
Als er iets is waar HTC om bekend staat dan is het wel hun…eh…nouja…waar ze in ieder geval níet om bekend staan is hun platte telefoons. Dat is niet erg, de HTC One E9+ is momenteel het dunste wat de fabrikant heeft uitgebracht. Met een profiel van 7,54 millimeter is die prima hanteerbaar. Maar ook bij HTC willen ze graag meer in minder stoppen, zo blijkt uit gelekte informatie van het Chinees keuringsbureau voor mobiele telefoons. Het gaat om de HTC WF5w. Het toestel is, hou je vast, 7,49 millimeter dun! Verdere specs zijn ook gelekt: het is een toestel met 5,5 inch beeldscherm dat 152 gram weegt. Hij heeft een octa-core processor van 1,5Ghz, 2GB RAM en een 13 megapixel camera.
Maar wat is er met die gekke naam? Dat is vast een codenaam. Het vermoeden bestaat nu dat hij op de markt wordt gebracht als een toestel uit de Desire-reeks.

 

LG G5 krijgt irisscanner

Dat is snel! De LG G4 is nog maar nét ter wereld, maar de berichten met ‘nieuws’ over zijn opvolger schieten al over internet. In dit geval is de bron de ontzettend bekende site WhoWired, die dit claimt te hebben opgevangen in ‘local reports’. Het is alsof de geruchtenmakers niet eens meer hun best doen, vind je ook niet? Hoe dan ook, de lokale berichten melden dat het Koreaanse bedrijf IRIENCE een irisscanner heeft gemaakt die goed genoeg is om in de LG G5 te komen. Dan kun je dus veilig je telefoon unlocken door er alleen maar naar te kijken.
Dat klinkt serieus best cool. Zeker. Er wordt nog wat aan gesleuteld, om de afstand van herkenning te vergroten van 30 naar 50 centimeter. Maar laten we eerlijk zijn: we weten allemaal dat de eerste generatie van deze feature helemaal niets gaat worden.

 

Samsung’s vouw-foon


Goed, je kunt flexibele beeldschermen maken. En dan maak je dus de Samsung Galaxy S6 Edge. Wat is dan de volgende stap? Volgens Sammobiles is dat een opvouwbaar toestel met groot beeldscherm. De site meldt dat Samsung onder codenaam Project Valley een toestel met opvouwbaar scherm test. Klinkt futuristisch.
En nogal onwerkelijk. Waarom zou Samsung dit willen? Vergeet niet dat het al een tijdje op de wishlist staat bij de Koreanen. Check bovenstaande video: dat is een promo-filmpje van Samsung op de CES van 2013. En ja, chicks diggen die vouw-foons. Doe mij er maar twee dan.

 

Wekelijkse Apple gerucht: Force Touch en Google Now

Deze zagen we al van mijlenver aankomen natuurlijk. Na de Apple Watch en de Macbooks gaat Apple ook Force Touch integreren op de iPhone 6S. Die open deur trapt 9to5mac in. Verder wordt er ook gefluisterd over een Google Now concurrent van Apple. Het krijgt schijnbaar de naam ProActive en moet proactief informatie gaan geven die eventueel wellicht misschien relevant is voor jou als gebruiker. ProActive krijgen we al te zien op het WWDC – mits dit gerucht klopt – en dat wordt op 8 juni gehouden dus hoeven we daar niet zo lang op te wachten.

Reacties