Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

RTL XL kijken in het buitenland

RTL XL kijken in het buitenland (gemistdownloader)
Redactie

RTL XL, zeg maar de Uitzending Gemist van RTL, biedt een heleboel leuke programma’s aan, maar die zijn niet te bekijken voor Nederlanders in het buitenland. En dat is jammer, want zo mis je in den vreemde je wekelijkse portie voetbalgelul van Voetbal Inside, het matige acteerwerk van Goede Tijden, Slechte Tijden of de hilarische serie Divorce. Maar er is een oplossing! Zie hier: het stappenplan RTL XL kijken in het buitenland.

We waren laatst met de redactie een weekje in Spanje, telefoontjes kijken in Barcelona. Na een avondje stappen wilden we nog even met onze brakke hoofden Voetbal Inside terugkijken via RTL XL, maar dat ging niet. Ongetwijfeld een rechtendingetje, maar het kwam erop neer dat we pech hadden. Maar dan ken je Draadbreuk nog niet.

RTL XL kijken in het buitenland

Er is namelijk een oplossing voor dit probleem. Een hele goede oplossing zelfs: Met GemistDownloader kun je gewoon RTL XL kijken in het buitenland. Met het programma haal je de volledige uitzending binnen – gewoon op je harde schijf – en kun je dus kijken waar en wanneer je maar wilt. Zonder hapering door een trage internetverbinding en zelfs zonder reclame. Heb je weinig verstand van computers? Geen probleem, want dit is zo eenvoudig, dat zelfs je grootmoeder het zou kunnen.

 

RTL XL kijken in het buitenland - gemistdownloader 1

Het startscherm van GemistDownloader, met het keuzemenu.

 

Het stappenplan ‘RTL XL kijken in het buitenland’

  1. Download GemistDownloader via helpdeskweb.nl
  2. Installeer het programma op je harde schijf (Er is ook een portable editie, die je niet hoeft te installeren en je op bijvoorbeeld een USB-stick kunt zetten)
  3. Ga naar RTL XL en zoek het programma dat je wilt kijken
  4. Kopieer de link van de uitzending, dus de URL die je in de balk bovenin je browser ziet.
  5. Open GemistDownloader en kies voor ‘Uitzendingen van RTL XL downloaden’
  6. Plak de link van de uitzending in het daarvoor bestemde vak en druk op ‘verder’
  7. Je kunt nu de instellingen nog wijzigen, maar dit staat eigenlijk altijd al goed.
  8. Druk op ‘Opslaan naar’ om te bepalen waar de uitzending opgeslagen moet worden
  9. Druk vervolgens op ‘Start downloaden’ om het programma te downloaden
  10. Wacht een paar minuten (afhankelijk van de lengte van de uitzending), zet de stoel in de makkelijke stand en kijk daarna de tv-show.

 

RTL XL kijken in het buitenland - gemistdownloader 2

Even op ‘Opslaan naar’ klikken en het downloaden kan beginnen

 

Uitzending Gemist in het buitenland kijken

En het mooiste nieuws van dit allemaal: het werkt ook voor Uitzending Gemist van NPO.nl, zelfs voor KIJK.nl van SBS6, Net 5, Veronica en SBS9. En als bonus kun je ook nog YouTube-video’s downloaden om op een gunstiger tijdstip (zonder internet) te bekijken.

Een ideaal programma dus voor in het buitenland, maar ook nog eens enorm handig als je een lange vlucht met het vliegtuig of helse treinrit voor de boeg hebt. Films, series, talkshows, alles is binnen te halen!