Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Whatsapp: gaan we weer betalen of niet?

Whatsapp: gaan we weer betalen of niet?
Mart Opdam

Whatsapp kosteloos of betaald, het lijkt een eindeloze vraag voor de berichtendienst. Een gebed zonder einde kun je wel zeggen. Waar in januari de oprichter van Whatsapp aankondigde dat de app compleet gratis zou worden doet er nu weer een gerucht de ronde. Is het einde van gratis appen dan toch echt in zicht?

Onze concullega’s bij Stuff voerden niets vermoedend een update uit voor de app en wat schetste hun verbazing? Bij de nieuwe versie van Whatsapp stonden wat opmerkelijke nieuwe meldingen. Zo zou in zowel de Android-versie als de Windows Phone versie van de app, de betalingsinformatie zijn veranderd. Schokkend nieuws. Opeens staat er een eventuele verloopdatum bij, en dat was eerst niet. And so it begins…

whatsapp kosteloos of betaald?

Niks

Heeft Whatsapp zijn ziel verkocht aan de duivel en moeten we betalen?

Er was eens een update… Lijkt het begin van een modern sprookje, maar nee dit is de harde werkelijkheid. Er leek eind januari geen vuiltje aan de lucht toen Jan Koum aankondigde dat de app gratis zou worden. De wereld leek de goeie kant op te gaan. Een stap richting wereldvrede zou je wel kunnen zeggen. Gratis. Fijn.

Maar nu heeft Stuff iets gevaarlijks gevonden. Check even de plaatjes hieronder:

whatsapp betaald kosteloos

Wereldschokkend

whatsapp betaald wp

Wereldschokkender

Welnu, bij Android (links) staat niet meer dat de app nooit (meer) verloopt. Verder geeft de Windows Phone versie aan dat je  de  ‘aankooplink kan e-mailen’ en ‘verlenging kan kopen’. Dat duidt erop wellicht op dat je ooit weer moet gaan betalen voor de app. Valt verder op: de verloopdatum is veranderd in “Onbekend”

Wat nu? Kost WhatsApp nu geld?

Wat nu? Werkelijk geen idee. Toen de berichtendienst voor 16 miljard werd verkocht aan Facebook dachten we ook dat het voorbij zou zijn met de app. Sinds die tijd zijn er niet echt fundamentele veranderingen geweest, behalve misschien de blauwe vinkjes en het bellen dan.

Betalen voor Whatsapp? Het zou een euro per jaar gaan kosten. Zou ik niet erg vinden, ik betaal eerlijk gezegd meer geld voor andere dingen die ik minder gebruik. Een kopje koffie van de Kiosk op het station bijvoorbeeld. Absurd veel geld voor een bakkie pleur waar je maar kort van geniet.

Wel zou ik het slap van Whatsapp vinden. Toen ik een tijdje een iPhone geleend had, moest ik de app nog aankopen, met de belofte dat ik hem ‘voor het leven’ zou bezitten.

Goed, moet je nu van je stoel springen en je advocaat bellen? Mag, ik heb er geen dus ik wacht rustig af. Zoals zo vaak, zal dit niet zover komen. Misschien wilden ze wel kijken wie het opviel en wat er zou gebeuren. Stuff maakt nieuws. Scherpzinnig.

Willekeurige WhatsApp-berichtjes lezen, altijd lachen

WhatsApp betaald? Check het zelf

  • Update je whatsapp, kijk bij Instellingen-Account-Betalingsinformatie. Er staat nu geen verloopdatum meer.
  • Draait je telefoon op Windows? Gefeliciteerd! je kunt nu een aankooplink e-mailen en een verlenging kopen!
  • In de toekomst betalen om berichtje te versturen? Anders gaan we toch weer aan de MSN, ook geen ramp. Oh nee dat bestaat niet meer.