Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Galaxy Note 6, PS4 Neo 4K en Google I/O

De wandelgangen met Galaxy Note 6, PS4 Neo 4K en Google I/O
Dennis de Vries

Geruchten hebben de overhand in het tech-nieuws tegenwoordig. Bij Draadbreuk hebben we daar niet zoveel mee, maar op zondag vergeten we dat even. Dit vingen we deze week op in de wandelgangen: Galaxy Note 6, PS4 Neo 4K en Google I/O!

Samsung Galaxy Note 6 komt eraan!


Evan Blass heeft weer getwitterd, dus kunnen wij weer een alineaatje voltikken in deze rubriek. De beste man, beter bekend als @evleaks, lekt namelijk met grote regelmaat nieuwe informatie over de telefoonindustrie. En hij heeft het vaak bij het rechte eind. Zo claimt hij nu dat de Samsung Galaxy Note 6 in augustus dit jaar gepresenteerd wordt. De eerste vier Notes werden in september gepresenteerd, op de IFA elektronicabeurs in Berlijn. Vorig jaar brak Samsung met die traditie, toen ze de Note 5 op een eigen event presenteerden.
Dat was niet de enige traditie waar ze toen mee braken. Laten we inderdaad niet vergeten dat de Note 5 na de lancering niet in Nederland te koop was. Of dat nu wel het geval is, is nog niet bekend.

Sony Playstation 4 Neo 4K komt er ook aan

Nu je toch je agenda erbij hebt: de nieuwe Playstation zit er ook aan te komen. Noteer maar vast: “Tussen juli en oktober”. Dat is nog vrij breed, maar meer wordt het even niet. Website Otaxou meldt dat naar aanleiding van een jaarverslag van een Franse distibuteur van ondermeer Sony. Daarin wordt vooruit gekeken naar de financiële resultaten, rekening houdend met een nieuwe console van Sony en de lancering van Playstation VR.
Een nieuwe console? Zo oud is de PS4 toch nog niet? Nee, het wordt ook niet de Playstation 5, maar meer een gepimpte versie van de PS4. Eentje die in 4K beelden kan weergeven en waarschijnlijk ook wat soepeler VR-games kan draaien.

En Google I/O komt eraan!

Leuk, deze week vindt Google I/O weer plaats. Het ontwikkelaarscongres van Google is elk jaar weer een feestje van toffe nieuwe tech. En zoals dat gaat bij feestjes in de techwereld, wordt er vooraf veel gefluisterd over wat er zoal nieuw is. Zo gaat Google nog meer inzetten op VR. Niet alleen presenteren ze waarschijnlijk een nieuw VR-bril – geen Cardboard, maar eentje met echte elektronica aan boord. Daarnaast zal Android N veel meer VR-functionaliteit aan boord krijgen. Ook gaat het bedrijf waarschijnlijk een speaker presenteren met ingebouwde spraakfunctie. Inderdaad, zo’n ding als de Amazon Echo. Maar dan met Google Now.
Cool, ik heb nog steeds mijn agenda in de hand. Wat kan ik er inzetten? Woensdagavond, 18 mei, 19.00. Live te zien op Youtube.