Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Wandelgangen met Galaxy Note 5, Huawei’s Nexus en iPhone 6S

Wandelgangen met Galaxy Note 5, Huawei’s Nexus en iPhone 6S
Dennis de Vries

September nadert met rasse schreden. Het is traditioneel de periode dat er weer grote productaankondigingen worden gedaan. En augustus is traditioneel de periode dat al die meuk uitlekt. Deze week zien we de Samsung Galaxy Note 5, de iPhone 6S, Lumia 950 en Huawei’s Nexus.

 

iPhone 6S lanceerdatum bekend

Dames en heren, we hebben een datum. Zet woensdag 9 september maar in je agenda, want dan is het zover: Apple’s iPhone 6S keynote. Tenminste, als we de anonieme bronnen van BuzzFeed moeten geloven. BuzzFeed meldt behalve een datum ook nog even dat er een hele serie producten aangekondigd gaat worden. Natuurlijk zit daar een iPhone 6S en een iPhone 6S Plus bij. Maar er worden ook stevie updates van de Apple TV verwacht én nieuwe iPads.
Jeej! Krijgen we dan ook eindelijk de 12,9 inch grote iPad Pro te zien? Daar hoor je de anonieme bronnen van BuzzFeed dan weer niet over. Er blijft nog iets te raden over.

 

Huawei Nexus in beeld


Heerlijk. De beste geruchten zijn ook meteen de meest nietszeggende. Iemand die niet kan filmen draait een zwart, generiek, merkloos, modelloos telefoontje drie seconden voor de camera. Wat kunnen we daarmee? Niets. Of zoals we het als rechtgeaard techblog plachten te zeggen: “WHAAAAH, NIEUWE NEXUS VAN HUAWEI!” Jawel, als we er samen met 9to5google even lustig op los fantaseren zien we hier de nieuwe Nexus telefoon. Het 5,7 inch Quad HD beeldscherm en een Snapdragon 820 processor zijn duidelijk niet te zien, want het toestel gaat niet aan.
Is de nieuwe Nexus niet van LG? Schijnbaar komen er twee modellen uit. Een highend Nexus van Huawei, en een wat kleinere unit van LG.

 

Ondertussen bij Samsung: Pro-pro tablet

Terwijl de geruchten over een grotere iPad Pro aanzwellen, zitten ze bij Samsung ook niet stil. Jarenlang gingen ze gebukt onder het imago van Apple-naäpers, maar de laatste jaren werken ze hard om Cupertino een stapje voor te zijn. Zeg je iPad Pro, dan zeggen ze bij Samsung: “Hebben we allang!”. Hun Samsung Galaxy Tab Pro is al stevig aan de maat. Maar dat is niet genoeg, zo blijkt uit wat documenten die website Nowhereelse in handen kreeg. Daaruit blijkt dat Samsung bezig is met een tablet met 18,4 inch beeldscherm.
Hoe groot is dat wel niet? Alsof je met een flatscreen tv rondloopt.

 

En ook bij Samsung: Galaxy Note 5

note5
Aankomende week is het zover, op 13 augustus presenteert Samsung de nieuwe Galaxy Note 5. Hoe gaat die er uit zien? Nou, zoals op de foto hierboven. Slecht nieuws: de verwisselbare batterij en MicroSD-slot zijn zeer waarschijnlijk verdwenen. Maar het ziet er wel lekker uit.

 

Lumia’s leven ook nog

lumia950
En ondertussen dook er ook een foto op van een nieuwe Windows 10 telefoon. Zou dit het nieuwe vlaggenschip van Microsoft zijn? De Nokia Lumia 950, waar we al heel lang op zitten te wachten? Het merkje onderaan verraadt al dat het in ieder geval een toestel van Microsoft is. Maar ook zonder die informatie waren we tot die conclusie gekomen. Want welke andere fabrikant maakt er tegenwoodig nog Windows Phones?