Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Wandelgangen met iPhone 5se, Huawei P9 en laatste Lumia

Wandelgangen met iPhone 5se, Huawei P9 en laatste Lumia
Dennis de Vries

Met het Mobile World Congress in aantocht, bereiken de geruchten over smartphones zo ongeveer hun hoogtepunt. Toch laten, naast Huawei, ook bedrijven van zich horen die niets op het MWC gaan doen. Ik heb het over Apple, ja.

Lumia 650 eerste en laatste?

Staat 1 februari al in je agenda? Waarschijnlijk wel, anders heb je een waardeloze agenda. Schrijf daar vooral niet bij dat Microsoft dan een telefoon gaat lanceren. De Lumia 650, die in het geruchtencircuit al een tijdje de ronde doet, wordt vermoedelijk een weinig opzienbarende midranger. Toch is er wel iets opmerkelijks, zo meldt Windows Central. Het is namelijk de eerste én laatste Lumia die Microsoft in 2016 gaat presenteren.
Huh, doet Microsoft dan helemaal geen telefoons meer? Jawel, schijnbaar wil het bedrijf zich concentreren op iets beters. De Surface Phone is in de maak, achter de schermen wordt die nog ‘Panos Phone’ genoemd. Hopelijk wordt dat een waardige opvolger van de Lumia 950XL.

Huawei P9 ziet scheel

huawei-p9-dual-cam
Als Evan Blass iets zegt, dan is het waar nieuws. Dus als de grote man achter twitteraccount @EVleaks claimt dat de Huawei P9 een dubbel lenzen-systeem aan de achterkant krijgt, dan maakt iedereen daar braaf melding van. De extra camera maakt het mogelijk om met de Huawei P9 achteraf scherp kan stellen en lekker gekke dingen kan doen met filters. Is dat nieuw? Neeeee….natuurlijk heeft HTC dat al jaren eerder gedaan in de One M8.
Kunnen we van Huawei alleen de P9 verwachten? Nee, die komt er in vier maatjes, variërend van Lite tot Max.

iPhone 5se duikt op

Maar het lekkerste gerucht komt toch ook deze week weer uit de Apple-hoek. Terwijl iedereen rustig wacht op de iPhone 7, weet 9to5mac ineens te melden dat Apple de iPhone 5S een upgrade gaat geven. Het moet een wat voordeligere optie worden, zoals de iPhone 5C ooit was en krijgt de naam iPhone 5se. Het is een 4 inch toestel dat er grotendeels uit zal zien als een iPhone 5S maar dan met wat modernere specificaties. Zo zal het toestel voorzien zijn van een 8 megapixel camera en een 1,2 megapixel frontcamera, een barometer en NFC-chip en ondersteuning voor Live Photos. 3D Touch is niet aanwezig.
Eigenlijk is deze iPhone 5se gewoon de iPhone 6C waar men het al over had? Soort van ja. Maar omdat het design nog grotendeels lijkt op de iPhone 5 zullen ze die naam aanhouden. De iPhone 5se is eigenlijk een gepimpte iPhone 5s. Maar iPhone 5ss klonk gewoon niet zo lekker.