Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Met Frolly vermijd je slechte feestjes

Met Frolly vermijd je slechte feestjes
Afdeling Commercie

Ken je dat, dat je op zaterdag avond the hele interwebs aan het afstruinen bent voor een leuk feestje, nergens iets kunt vinden, in de kroeg belandt waar je altijd al zit en de volgende dag opeens leest dat er om de hoek een superharde party heeft plaatsgevonden? Aargh! Goed, dat hoeft dus niet meer, dankzij Frolly. Deze slimme evenementen-zoekmachine vertelt je niet alleen welke feesten er in de buurt zijn, maar ook hoeveel bezoekers er worden verwacht.

Proost, Bart!

Proost, Bart!

Niks zo vervelend als een leuk evenement missen, of ergens zijn waar niemand anders op af komt. Dat je met twee andere mensen die er ook zijn ingetrapt ergens aan een bar van een verder lege zaal hangt, omdat de rest van de wereld net op dat andere feest is. Gelukkig is daar nu Frolly.

De website werk heel simpel: je geeft door in welke stad je bent en Frolly rangschikt voor jou de evenementen in de buurt op het aantal verwachte bezoekers. Dat baseren ze op gegevens op social media. Lekker handig, want hoe drukker de party, hoe legendarischer het meestal wordt. Bij Draadbreuk houden we er ook wel van, dus spraken we even met Bart Proost van Frolly.

Vanwaar de ehh.. ietwat vreemde naam Frolly?

Bart Proost: “We wilden ons distantiëren van apps met beschrijvende namen, en die bovendien vaak waardeloos werken. Frolly is je maatje dat exact weet waar je heen moet als je iets leuks wilt doen. Het logo werd een pinguïn om te symboliseren dat hij ‘picky’ is, met die snavel. Frolly vonden we een leuke combinatie van friendly en vrolijk.”

Hoe zijn jullie op het idee van Frolly gekomen?

“We misten een plek waar je in een oogopslag de leukste concerten, feesten en festivals in je omgeving vindt. Al snel bleek dat meer mensen hier behoefte aan hebben. Op dat moment dachten we: waarom bouwen we die plek dan niet zelf? En een half jaartje later werd Frolly geboren.”

Hoe werkt Frolly precies?

“Heel simpel: je voert een datum en een locatie in en vervolgens geeft Frolly je een lijst van evenementen in de buurt, gerangschikt op bezoekersaantallen.”

Hoe krijg ik mijn eigen huisfeestje in die lijst?

“Grote kans dat Frolly ook jouw feestje al kent. Mocht dat niet het geval zijn, dan stuur je een mailtje naar info@frolly.nl en regelen wij dat hij er in komt te staan!”

Handug!

Handug!

 

Kan ik ook zien of er ook lekkere wijven komen?

“Frolly voorspelt bezoekersaantallen. Over het algemeen stijgt de kans op lekkere wijven naar mate het bezoekersaantal stijgt. Het exacte aantal geven we op dit moment nog niet weer, maar wie weet breng je ons wel op ideeën!”

Gaan jullie net zo rijk worden als WeTransfer?

“We gebruiken een vergelijkbaar advertentiemodel als die website: mooie en rustige wallpapers rouleren op de achtergrond. Het is de bedoeling dat die advertenties de kosten dekken die we maken met het ontwikkelen van Frolly. Rijk worden moeten we dus voorlopig nog even uitstellen.”

Niet om flauw te doen: maar ehh.. we hebben toch Facebook met een agenda?

“Facebook laat alleen evenementen zien waar je voor uitgenodigd bent of waar je vrienden heen gaan. Het is lang geen totaaloverzicht. Met Frolly zie je exact wat er in je buurt te doen is. Het zal je verbazen wat er allemaal in je buurt georganiseerd wordt.”

Overigens richt Frolly zich niet alleen op vette feesten en clubavonden, ook andere evenementen in de buurt worden erbij gepakt. Cursussen, comedy-avonden: you name it. Frolly dus!

Fotocredit: De Revolutie | 25/04/14 via photopin (license)