5 ergerpunten aan de Samsung Galaxy S5

5 ergerpunten aan de Samsung Galaxy S5

Ik heb nu iets langer dan een maand de Samsung Galaxy S5 ter test in gebruik. Laat ik eerlijk zijn: het is qua prestaties een heul fijne smartphone. Hij is bokkesnel, heeft een uitmuntende camera en het scherm is fantastisch scherp. En toch verlang ik terug naar mijn iPhonetje, die op al die punten minder is. Waarom? Noem me een zeikerd, maar het zijn een paar heel kleine nadelen die de S5 bij mij het bloed onder de nagels vandaan halen.

[divider]Paul’s 5 ergerpunten aan de S5[/divider]

5. Een brandkast gaat makkelijker open dan het afsluitklepje

 

Bij Draadbreuk roepen we het al een hele tijd: als smartphones waterdicht staan we te juichen op onze stoelen. Op een of andere onverklaarbare wijze trekken mobieltjes namelijk bakken water aan. Je kunt in een lege kamer met alleen een glas water in een hoek gaan staan: op den duur valt hij erin. En dan is hij stuk. Met de S5 heb je dat probleem niet. Daar is echter wel een klepje voor nodig om de ingangen af te sluiten. Bij Samsung hebben ze kennelijk ontwerpers lopen met heul kleine vingers, want sodeju, wat is het een hel om dat dingetje open te maken. Nagels net geknipt? Bereid je voor op een paar heel frustrerende minuten als je je telefoon wilt opladen. Mocht je je afvragen waarom S5-gebruikers altijd een paperclip op zak hebben, zie hier het antwoord.

4. Doe effe normaal met die vooringestelde widgets

 

Koop je voor veel geld een top-of-the-bill smartphone, dan wil je natuurlijk dat ding naar eigen smaak inrichten. Niet dat je eerst het hele menu moet doorstruinen om al die rare vooringestelde apps en widgets te verwijderen. Fijn hoor, zo’n stappenteller en we snappen dat die S Health gezondheidsmeuk een selling point is, maar mag ik alsjeblieft zelf even bepalen of ik op mijn nek gezeten wil worden als het om beweging gaat? Net als de widget GEO Nieuws. Als er in Kroatië een aardbeving is, hoef ik daar in Nederland niet per se van in paniek te raken. Ik zie het wel op het journaal. Lever mijn telefoon lekker clean aan, geef me desnoods wat tips voor apps en widgets, maar dring me niks op.

3. Waarom kan ik niet onbeperkt snoozen?

 

Het schijnt dat het slecht voor je is om langer dan vijf minuten te snoozen als je wakker wilt worden. Word je onrustig wakker van, zeggen ze. Met het health-gefreak van Samsung snappen we wel dat de S5 deze tijd gebruikt, in plaats van de redelijk standaard negen minuten. Prima, daar wen ik wel aan. Maar dat Samsung voor mij bepaalt dat ik maar een x aantal keer mag snoozen, daar word ik naar van. Wat een betutteling! Al snoozen we ons de hele dag door, dat bepalen we zelf wel! Maar nee, de S5 stopt na tien keer (dat was voor een update overigens maar vijf keer), dan is het indutten op eigen risico. Gevolg: ik heb mijn oude wekkerradio maar weer van zolder gehaald.

2. Een bejaarde is vaak sneller dan deze camera

 

De Samsung Galaxy S5 heeft een lekkere camera. Geeft prachtig beeld en de video’s die je ermee bakt zijn lekker scherp. Fotootje? Mooie kleuren man! Maar wat enorm stoort, is de verschrikkelijk grillige tijd die het kost om daadwerkelijk een foto te maken. Soms wil je even ‘het moment’  pakken, maar ben je potdorie drie seconde verder bent voordat er iets vast legt. In de tussentijd ben je natuurlijk alweer aan het kijken wat er mis is en heb je weer een foto van je eigen voeten gemaakt. En het vervelende is: soms doet hij het juist wel snel. Het lijkt wel het weer in Nederland: lekker wisselvallig. Nu schijnt Samsung met een update die camera wel een opkalefater gegeven te hebben, maar toch: de compactcamera zit inmiddels alweer in de tas.

1. Die Inception-achtige menustructuur van Android

 

Oké, oké: ik weet dat het niet per se aan de S5 ligt, maar ik word er wel kriegelig van: die rare menustructuur van Android. Dat gedownloade apps op automatisch op je startscherm worden gezet, maar dat er blijkbaar een speciaal menu met de naam ‘apps’ voor nodig is om ál je apps te rangschikken. Je merkt het al: als je in één zin al drie keer het waard ‘apps’ moet gebruiken om iets te duiden, dan is er iets grondig mis. Daarbij: menu in menu, het lijkt Inception wel! Waarom, Google? Waarom?!

Benieuwd naar de verdere mening over de Samsung Galaxy S5? Binnenkort presenteert Draadbreuk de volledige review!

Fotocredits:
Header: Janitors via photopin cc
5:infomatique via photopin cc
4:Shazster via photopincc
3:Photo Extremist via photopincc
2:AstridWestvang via photopincc

1 reactie

  1. serhat

    Het feit dat je je oude wekker van de zolder haalt zeg al genoeg over je verstand van telefoons. Je hebt namelijk tientallen alarm apps met snooze in de playstore ik weet niet hoe het bij de iphone zit. Menu in menu? Je hebt vast wel in laptop of computer thuis. Noem je dat ook ‘menu in menu’. Want daar heb je ook een buraublad waar je onlangs geinstalleerde programma’s komen. Komt je bekend voor of niet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.