Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

5 redenen waarom wij de Galaxy S6 Edge een geweldige telefoon vinden

5 redenen waarom wij de Galaxy S6 Edge een geweldige telefoon vinden
Ger
  • Op 15 april 2015

De Samsung Galaxy S6 en S6 Edge zijn sinds vorige week te koop in Nederland. Maar moet je als smartphone-liefhebber nu direct naar de winkel rennen of niet? Draadbreuk testte de Samsung Galaxy S6 Edge en geeft vijf redenen waarom deze telefoon een absolute kooptip is.

1. Wat. Een. Design.

Je kunt bij een telefoon van Samsung nooit heel veel zeggen over de interne hardware. Een gemiddeld vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant giert er doorgaans overheen en draait gemakkelijk de zwaarste applicaties. Heerlijk. Daarover valt echt nooit te klagen.

 

Galaxy S6 Edge kopen redenen foto

Dit is gewoon een heel lekkere telefoon.

 

Maar hoe anders is dat met het uiterlijk? De Samsung Galaxy S2, S3, S4 en S5 waren stuk voor stuk eigenlijk te lelijk om te poepen. Dat had niet zozeer met vorm of stijl te maken, maar kwam vooral door het gebruik van goedkoop ogend kunststof. De Galaxy-lijn moest een premium look-and-feel hebben, zo bleef Samsung maar beweren. Maar het resultaat leek goedkoper dan de spaghetti van de Euroshopper Albert Heijn Basic.

Tot nu. Want met een glazen behuizing, een chromen rand en een geweldig scherm is de Galaxy S6 Edge misschien wel de mooiste telefoon van dit moment. Ja, mooier dan de iPhone, dus.

2. Prima interface

Samsung heeft ein-de-lijk naar ons geluisterd. Touchwiz, de speciale laag die altijd over besturingssysteem Android heen wordt gezet bij smartphones van de Koreaanse fabrikant, is volledig op de schop gegaan. Het resultaat is een redelijk schone interface. Nog steeds zijn er onnodige widgets met daarin dingen als ‘Galaxy Essentials en Galaxy Gifts’ – een vervelend samenraapsel van alles wat Samsung aan apps te bieden heeft – maar deze zijn nu tenminste redelijk stijlvol weggewerkt. Ooit had Samsung de MMM-widget, een hondslelijk ding met daarin allerlei verwijzingen naar (betaalde) diensten. Wat zijn we blij dat we daar vanaf zijn, zeg.

 

Galaxy S6 Edge cola light.

Prima schermpje om een film of serie op te kijken!

3. Accu Galaxy S6 Edge gaat lang mee en opladen gaat ook nog eens snel

De Samsung Galaxy S6 Edge heeft een Quad HD scherm met een goede kijkhoek en enorme helderheid. Nu is dat laatste natuurlijk heerlijk, maar dat vreet doorgaans batterij. Behalve bij de Edge. Hoewel je de Samsung Galaxy S6 Edge natuurlijk geen weken achter elkaar kunt gebruiken, duurt het toch zeker een dagje of anderhalf voor het model weer een uurtje aan de lader moet. Ja, dat lees je goed: een uurtje. Samsung levert met de Edge een fastcharger mee wat gewoon rete-handig is. De gemiddelde Draadbreuk-foon is – pro-actieve users als we zijn – snel leeg en we willen  ‘m ook snel weer vol hebben. Dan is een fastcharger het fijnste wat er maar kan bestaan.

Oh, en die draadloze oplader? Lekker vergeten. Het is weliswaar een tof idee, maar het werkt 9 van de 10 keer omslachtig en bovendien duurt het opladen veel te lang. Bewijs? Check deze editie van gadgetprogramma Uitbuiken.

 

 

4. Edge-rand zinloos, maar oh zo leuk.

De Samsung Galaxy S6 Edge heeft een touchscreen dat doorloopt aan de zijkanten. Dat is nieuw en tof, maar tegelijkertijd wisten jullie dat natuurlijk allang. Samsung promoot die ‘Edge’ namelijk groen en geel met een superhippe hashtag. #thenextgalaxy moet altijd zo’n randje hebben, zo lijkt het. En dat is helemaal niet zo gek. Niet omdat het nou zo functioneel is – want dat is het totaal niet – maar omdat het er gewoon heel erg cool uitziet. Je telefoon oogt een stuk futuristischer ook al kan die Edge zo goed als niets: het licht alleen op wanneer er door een specifieke contactpersoon gebeld wordt en kan de tijd en RSS-feeds weergeven.

Galaxy S6 Edge rand

Lekker randje. Heerlijk randje. Geil randje.

5. Wat. Een. Scherm.

We hadden al gezegd dat de Samsung Galaxy S6 Edge een Quad HD display heeft. Dat zegt een gemiddelde consument echter helemaal geen reet, natuurlijk. Het komt er gewoon op neer dat het een geweldig haarscherp scherm oplevert. Op 5,1 inch zitten meer pixels dan in jouw grote Full HD-televisie. Films, games, websites, applicaties – het ziet er allemaal even mooi uit. Zeker in combinatie met de Edge-rand is het genieten geblazen. En ander pluspunt: Super AMOLED kun je ook in de volle zon nog aardig aflezen!

 

 

 

Disclaimer

Voordat jullie denken dat dit een regelrechte advertorial is: twee redenen waarom de S6 Edge niet helemaal megafantastischsupergeweldig awesome is.

1. Glas is glad

De Edge 6 is glas en helemaal afgerond. Dat is mooi om te zien en geeft het ding ‘cachet‘, maar zorgt er ook voor dat het toestel nogal glad is. Gevolg: leg je de S6 Edge neer op een tafel die niet helemaal tot op de millimeter recht staat, dan glijdt ‘ie ervan af. Dat klinkt als een rare ergernis, maar trust us: it happens. Natuurlijk makkelijk op te lossen: leg ‘m op een rechte tafel.
foto1_s6edge

2. Vingerafdrukscanner scant de vingerafdruk niet

Samsung heeft de S6 Edge, net als de S5, een vingerafdrukscanner gegeven. Dat is in theorie handig – zo kan niemand je telefoon ontgrendelen, behalve wanneer hij of zij jouw vinger heeft afgehakt. In de praktijk zorgt het voor wat ergernis en dat is vooral omdat de scanner lang niet altijd goed reageert. Soms moet je drie keer achter elkaar drukken om het juiste effect te bereiken. Bij de iPhone werkt dit systeem duidelijk beter. Dat heeft overigens vermoedelijk te maken met het design van de knop – deze is breed en kort, waardoor je jouw vinger niet snel goed houdt.

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Prachtige telefoon, maar oh zo duur. Ik heb dringend Een nieuwe nodig en 600/650 eu uitgeven vind ik nog te doen. 850 gaat ms net te ver, hoe mooi die s6 edge ook is.