Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Acer Aspire R13 spectaculair maar voor wie?

Ger
  • Op 3 september 2014

Bam. De eerste persconferentie zit erop. Met kleine oogjes keken we naar de nieuwe producten van Acer. Het computermerk lanceerde in een rap tempo een hoop nieuwe meuk gadgets, waarvan de Acer Aspire R13 het meest opvallende apparaat is. 

De convertible is niet nieuw. We hebben het nu niet over een of andere hippe auto, maar over een tablet-achtig apparaat die multi-inzetbaar moet zijn. Dat komt voornamelijk omdat het een kantelbaar scherm heeft. In het geval van de nieuwe Aspire R13 van Acer is het display tot 180 graden draaibaar. Dankzij diverse mechaniekjes is het bovendien mogelijk om ‘m op of in te klappen, rechtop te zetten of simpelweg plat (als tablet) te gebruiken.

Volgens Acer daardoor extra geschikt voor de ’techsavvy guy’. Nou, wij Draadbreukers zijn behoorlijk techsavvy, maar van Acer moeten we doorgaans niets weten. Het merk heeft het predikaat goedkoop en dat is niet onterecht. Apparaten van Acer zijn vaak niet voorzien van de meest solide behuizing ooit en aan flinke hardware schort ’t ook weleens.

De Aspire R13 doet het op dat vlak in ieder geval een stuk beter.  De convertible is verkrijgbaar in allerlei edities, maar de goedkoopste editie van 999 euro (is dat trouwens goedkoop?) heeft onder meer een Full HD display, een SSD-schijf en een Core i5-processor. Een en ander is uit te breiden tot liefst een terabyte aan SSD-geheugen, Core i7-processor en zelfs een QHD-display met een resolutie van 2560 x 1440. Dan betaal je vermoedelijk wel honderden euro’s meer.

En dan is vooral de vraag: ga je dat betalen voor een Acer-product? Wij twijfelen daar sterk aan.