Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Acer Liquid Jade Primo geeft Windows 10 Continuum een kans (video)

Acer Liquid Jade Primo geeft Windows 10 Continuum een kans (video)
Ger
  • Op 3 maart 2016

Acer heeft een beetje een slechte naam. Het merk verkocht lange tijd nogal veel rommel. Toegegeven, het was vaak erg goedkoop, maar ook breekbaar. Die naam is anno 2016 onterecht, zo zegt het zelf. Degelijke behuizingen, kwalitatief hoogwaardige hardware en logische software moeten de gebruikerservaring flink verbeteren. Een van de eerste wapenfeiten die dit kan bewijzen: de Acer Liquid Jade Primo.

En dat bewijs wordt al gegeven voordat deze nieuwe smartphone in de winkels ligt. Waarom? Deze telefoon had al lang en breed beschikbaar moeten zijn, maar Acer maakt een verstandige keuze: deze Windows 10 telefoon komt er pas wanneer de eerste schoonheidsfoutjes uit het besturingssysteem gehaald zijn.

Video: Acer Liquid Jade Primo op het MWC


Zouden jullie ook die complete Acer Continuum set willen hebben?

 

Concreet hebben we het dan over de bugs die in Windows 10 Continuum te vinden zijn. Daar is al heel veel over gezegd en geschreven (tip: lees dit longreadje op PCMweb), maar feit is dat deze nieuwe software nog niet helemaal af is, maar wel potentie heeft.

Mocht je het niet kennen: Windows 10 Continuum is de functie die het mogelijk maakt je smartphone om te turnen tot volwaardige PC. Plaats een Windows 10 smartphone in een speciale dock die aangesloten is op een monitor et voila: je krijgt op het scherm een omgeving te zien die er precies zo uitziet als Windows 10 voor pc’s. Gevolg: je hebt geen computer meer nodig – slechts een muis, toetsenbord en monitor zijn voldoende.

In theorie zijn de mogelijkheden hierdoor eindeloos: nooit meer gezeur met bestanden op verkeerde plekken, nooit meer overbodig veel apparatuur – de smartphone als basis voor al je activiteiten. Maar op Windows 10 Continuum is veel kritiek – het heeft te weinig apps en is nog te weinig functioneel.

Acer Liquid Jade Primo beschikbaarheid

En dus laat Acer de Liquid Jade Primo nog even voor wat het is. Tijdens het Mobile World Congress gaf de Taiwanese producent aan dat eind deze maand (maart) het toestel er waarschijnlijk zal zijn. Daar werd het woord ‘waarschijnlijk’ wel flink bij benadrukt, om vooral vervelende ‘Acer-stelt-toestel-weer-uit’-berichten te voorkomen – daar heeft het merk zichzelf eerder al mee in de vingers gesneden.

Tegelijkertijd is Acer vooralsnog wel de eerste die een Windows 10-telefoon uitbrengt, waarbij het dock – nodig om de smartphone om te toveren tot desktop – gratis wordt meegeleverd. Zo krijg je voor 599 euro een compleet apparaat, tegen een redelijk prijspunt (prijspunt is zo’n lekker marketingwoord wat door dies en genen wordt gebezigd). En het is maar de vraag hoelang Acer deze uniek propositie (ook een fijn woordje) als enige kan bieden: Windows 10 komt er namelijk aan en dan kan de Jade Primo weleens ondergesneeuwd worden.

Acer-Liquid-Jade-Primo1

Liquid Jade Primo staat zijn mannetje

Vinden wij zonde, want op het eerste gezicht lijkt dit best een aardige smartphone, met meer dan redelijke specificaties en vooral een erg mooi afgerond design. Hij zal niet sneller zijn dan een iPhone 6s of mooiere foto’s schieten dan de Samsung Galaxy S7, maar reken erop dat de Liquid Jade Primo zijn mannetje staat.

Specificaties Acer Liquid Jade Primo

Besturingssysteem: Windows 10
Processor: Dual-core 1.82 GHz Cortex-A57 & quad-core 1.44 GHz Cortex-A53
Opslaggeheugen: 32 GB, uitbreidbaar met MicroSD
Werkgeheugen: 3 GB
Scherm:5.5 inch FULL HD AMOLED display
Camera: 21 Megapixel, f/2.2.
Video: 2160p met autofocus
Kleur: zwart