Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Archos komt weer met cheapass smartphone lijn

Archos komt weer met cheapass smartphone lijn
Mart Opdam

Archos, de Franse smartphone fabrikant, komt met nog een lijn van goedkope smartphones met over-de-top specs tijdens het MWC in Barcelona. En wel met twee kapiteins aan het roer: de Diamond Plus 2 en de Diamond Note 2 (waar halen ze die namen toch vandaan?).

Met rammende specs en een spotprijs probeert Archos jullie te overtuigen om Frans te stemmen. Ze hebben zelfs, naar eigen zeggen, een democratische prijs ontwikkeld. Ik probeer me voor te stellen hoe ze dat gedaan hebben. Feit blijft dat ze beide voor een appel en ei te koop zijn vanaf mei.

diamond note2

De Plus 2 (onder) voor het luttele bedrag van € 299 en de Note 2 (boven) voor € 349,99.

plus2

Maar goed jullie zitten te wachten op die hemelse specs die je welhaast voor gratis krijgt. Beginnend met de Plus 2. Met een 5,5 inch scherm is het een normaal formaat telefoon tegenwoordig. De processor is wat mij betreft belachelijk, het heeft een fucking octa-core in de behuizing zitten. Octa is het Griekse woord voor 8. ZIt ik dan met m’n laptopje met dual-core…

Verder heeft het een vingerafdruklezer, 20 (!) MP camera en met een opslag van 64 GB en werkgeheugen van 4 GB heb je aardig wat opslag en capaciteit, in theorie dan. Natuurlijk heeft ‘ie Marshmallow versie 6.0.1 en de nieuwe Micro-USB-c ingang om niet achter te blijven bij de rest.

Dan de duurdere variant, de Note 2. Het is een telefoon zonder randen, vind ik knap. Het grote verschil met de Plus 2 is het 2K scherm en wat ik moeilijk chill vind, fast charging. Hij laadt namelijk tot 80 % op in 45 minuten. De camera kan 4K filmen en je krijgt een afstandsbediening erbij. Om van afstand op te nemen en vervolgens te schreeuwen dat je er aan komt, denk ik. Je levert wel opslag- en werkgeheugen in, deze versie heeft 3GB en 32 GB.

Kun je zeggen dat Archos’ telefoons uniek zijn? Nee. Veel voor weinig? Ja. Kopen? Schijnt goed voor de economie te zijn.