Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Asus ZenFone 2, de pixelmeester aan het werk (video)

Bart
  • Op 6 maart 2015

Dikke specs, een zacht prijsje en een camera die -volgens de fabrikant natuurlijk- de meester over de pixels is. Op het MWC 2015 kregen we de kans er even goed naar te kijken, waarbij de aandacht vooral uitging naar een gekke doos die de kracht van de camera moest bewijzen. Nou, laat maar zien dan.

De Asus ZenFone 2 heeft zo’n beetje alles wat een moderne smartphone moet hebben. Vooral het feit dat het de eerste smartphone met 4GB aan werkgeheugen is, maakt natuurlijk indruk. Maar daar kun je op het MWC weinig mee. Je gaat daar niet een dag de tijd nemen om zo’n telefoon vol te zetten met zware apps om te kijken of hij soepel blijft draaien. Wat je wel kunt doen, is even wat fotootjes nemen in een speciaal opgezette doos van Asus.

Stevige HDR

Spoiler-alert, die foto’s kwamen er natuurlijk erg goed uit. Anders had Asus die doos er niet neer gezet. Maar het bood een mooi inkijkje in de werking van de 13 megapixel camera, met zijn uitgebreide HDR-functie. Een belabberd belicht bouwwerkje was onmogelijk op de foto te zetten. Maar als je dan de HDR-functie inschakelde, was het ineens een keurig plaatje. Check de video voor een voor- en na foto maar. Het verschil is inderdaad aanzienlijk.

Kekke kleurtjes voor de Asus ZenFone 2. Ook dat nog.

Kekke kleurtjes voor de Asus ZenFone 2. Ook dat nog.

 

Maar daar bleef het niet bij. In de doos zat ook een gaatje. Yup, elke flauwe grap die je daarover kunt maken, hebben wij daar op de beurs ook gemaakt. Punt was, in die doos was het aardedonker. Normaal gesproken kun je daar binnen dan geen foto van maken; veel te donker. Maar de Asus ZenFone 2 krijgt dat wel voor elkaar in de LowLight-mode. In de doos zat, zo konden we pas zien op de gemaakte foto, een vlinder. Er kleven wel wat nadelen aan deze modus. Sowieso werkt het alleen op een resolutie van 3 megapixel. Kwalitatief ziet het er niet uit, maar je moet in dit geval maar blij zijn dat je überhaupt iets te zien krijgt. En hoe je in het aardedonker moet weten waar je de camera op moet richten om een foto te krijgen is me een raadsel.

Asus ZenFone 2 kopen?

Kortom, niet echt goed doordacht, maar leuk dat het kan. De Asus ZenFone 2 moet een dikke €300 gaan kosten. De precieze prijs is nog niet duidelijk, vooral omdat ook nog niet duidelijk is of de ZenFone 2 in Nederland beschikbaar komt. Tot het zover is moet je in het pikkedonker dus gewoon even je flitser aanzetten voor een fotootje.