Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Wiko Highway Pure kan niet platter

Dennis de Vries

We maakten een klein halfjaar geleden kennis met Wiko, een smartphonefabrikant uit Frankrijk. We kwamen binnen voor de grappige naam, bleven hangen voor de voordelige toptoestellen. Dat is op het MWC niet anders. Eén verschil: hun ultraplatte Highway Pure wordt wél in Nederland verkocht.

De Highway serie van Wiko is de high-end lijn van de Fransen. Dat betekent in dit geval dat ze, om het even in jargon te zeggen, aan de bovenkant van het middensegment zitten. Wat dat betekent? Geen Galaxy S6-killers. Wel prima specs voor een prima prijs. De Wiko Highway Pure voegt daar ook nog eens een extreem dunne, platte behuizing aan toe. Slechts 5,1 millimeter dun. Platter kregen ze ‘m niet, want dan kregen ze er geen jackplug in voor je koptelefoon. Daar trok Wiko dus de grens. Gelukkig, we moeten niet denken aan die rare Alcatel-prakijken.

 

Specificaties Wiko Highway Pure
Formaat: 141,9 x 68,1 x 5,1 mm

Gewicht: 98 gram

Beeldscherm: 4,8 inch AMOLED

Resolutie: 1280 x 720 pixels HD

Processor: 1,2Ghz quad-core Cortex A53

RAM: 2GB

Opslag: 16 GB, geen MicroSD

Camera: 8MP/5MP

Accu: 2000mAh

OS: Android 4.4 (update naar 5.0 komt er aan)

wik-highway-pure-specs

Als een smartphone zo dun is, betekent dat meestal dat er hier en daar wat concessies zijn gedaan. Wiko heeft dat niet gedaan op het gebied van design. Gorilla Glass aan de voor- en achterkant en een metalen rand langs de zijkanten zorgen voor een keurig toestel. ‘Xperia-achtig’, bijna. En dat mogen ze best als compliment zien. Wel jammer is het beperkte geheugen. Met 16GB kom je de winter niet door, ondanks dat Wiko zegt dat je al je zooi lekker in de cloud moet gooien. Heikel punt is altijd de accu, maar we kunnen op een MWC-stand moeilijk zien hoe lang de 2000mAh accu het volhoudt. Sorry.

Wiko Highway Pure

Het goede nieuws op het MWC is dat dit toestel ook in Nederland beschikbaar komt. Wiko werkt niet met providers, dus je kunt ‘m niet krijgen bij je abo. Wel ligt hij in Nederlandse webshops. De prijs is nog niet helemaal precies bekend, maar, reken op iets minder dan € 300.