Chattende koelkasten en de LG G3 (video)

Chattende koelkasten en de LG G3 (video)

Een koelkast waarmee je kunt chatten, een smartphone zonder fysieke knoppen op de voorkant en een Ultra HD TV duurder dan je moeder. Onze Ger komt het allemaal tegen in Korea, waar hij de nieuwe LG line-up bekijkt. 

In deze video bespreekt Ger onder het genot van een gin tonic uit de minibar (katsjing…) dag twee van de LG Perstrip naar Seoul. Zijn hoofd duizelde van alle presentaties en waslijst aan powerpoint-sheets, maar dit zijn de dingen die hij direct interessant genoeg vond om met jullie te delen:

  • LG HomeChat. Het klinkt als een hele slechte variant van Samsung ChatOn WhatsApp, maar dat is het geenszins. HomeChat is LG’s nieuwe manier om ‘smart living’ dichter bij de consument te brengen. Het is nog toekomstmuziek, maar deze speciale applicatie voor je smartphone of tablet staat in verbinding met je huishoudelijke apparaten en kan daar letterlijk mee praten. Wil je bijvoorbeeld weten of je nog bier in je koelkast hebt staan, dan vraag je dat aan LG HomeChat en vervolgens stuurt die een foto van de inventaris. Hoe dat kan? Door simpelweg een fotocamera in de koelkast te stoppen. Het is even simpel als bizar. En dan is het koelkast-idee nog maar het topje van de ijsberg. Instellingen van je oven van te voren bepalen, de airconditioning op de juiste temperatuur zetten – het kan allemaal met LG Homechat. Wel een dingetje: voordat dit naar Nederland gaat komen zijn we een goed jaar of twee verder, vermoedelijk. Het werkt nu alleen nog maar in Korea, in verband met taal en spraak. Desalniettemin, erg tof om te zien.
  • LG WebOS. Door Draadbreuk al eens uitgebreid besproken in een video, maar niet eerder kregen we de kans er even goed mee te spelen. LG heeft vertrouwen in dit nieuwe besturingssysteem voor televisies en wij ook. Niet langer is ‘smart’ een los onderdeel van jouw OLED of plasmascherm, maar is het juist helemaal geïntegreerd om zo de gebruikerservaring te optimaliseren. Dat lijkt een ietwat marketingtechnisch-voorgekauwde zin, maar we kunnen het niet beter omschrijven dan dat. De hele televisie-omgeving is gericht op WebOS, tot aan de afstandsbediening aan toe. En dat is, simpel gezegd, gewoon heel erg gebruiksvriendelijk.
  • LG G3. Wij hebben ‘m. Vier dagen. Dat is misschien net niet lang genoeg voor een complete review, maar we kunnen er wel wat nuttigs over zeggen in een uitgebreide preview. Aan het eind van deze trip maken we er dan ook een videootje over. Misschien wel in het vliegtuig. Kenmerken van deze smartphone: hij is snel, heeft een razendsnelle laser-autofocus voor de camera en een vernieuwde LG-schil over Android.

1 reactie

  1. stijn v brummelen

    Alvast een paar vragen over de LG G3,
    1. Voegt het QUADHD scherm wat toe?
    2. Hoe voelt het plastic materiaal aan de achterkant?
    3. Ik weet niet of jij er al wat ven weet, maar hoe gaat LG het toestel in Nederland neerzetten. Om heel eerlijk te zijn vond ik de campagne voor de LG G2 in Nederland niet erg goed.

Reacties zijn gesloten