Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Topman LG: ‘Google Glass een mislukking’

Topman LG: ‘Google Glass een mislukking’
Ger
  • Op 17 juni 2014

Dat we bij Draadbreuk geen fan zijn van Google Glass is inmiddels genoegzaam bekend, maar we krijgen steun vanuit onverwachte hoek. Ken Hong, Global Communications Director bij LG, liet tijdens een presentatie van LG’s nieuwe line-up in Zuid-Korea geen spaan heel van Google’s innovatieve bril. “Het Glass-experiment was een mislukking.”

Hong meent dat het gebrekkige design van de Google Glass de grootste reden is waarom het product geen succes is en zal gaan worden. “Ik was op de CES in Amerika en daar zag je een hoop mensen lopen met zo’n ding. Het is lelijk, staat pretentieus en ziet er niet uit”, fulmineerde Hong tijdens zijn presentatie, die vooral draaide om functionaliteit en design van LG’s nieuwe producten.

De communicatiedirecteur van LG gaat nog een stap verder: “Het Glass-experiment is een mislukking. Ik denk zelfs dat je met Google Glass mensen bang kunt maken. Ik bedoel, zo’n wearable scares the living shit out of people.”

LG G Watch

LG is zelf druk bezig met de ontwikkeling van wearable-apparaten. In de zeer nabije toekomst komt het Koreaanse bedrijf met de LG G Watch, een horloge vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Samsung Gear 2. Vermoedelijk zal de gadget draaien op een iets aangepaste versie van Google ’s Android.

Veel wilde Hong nog niet kwijt over de G Watch, maar hij benadrukte wel dat ‘functionaliteit’ het belangrijkste speerpunt van een smartwatch in het algemeen moet zijn. “Als je er net zo veel mee kunt als met een smartphone, dan zie ik er het nut direct van in. Een wearable moet meer kunnen”, aldus Hong.