Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘Nexus 6 van LG? Ik weet van niets’

‘Nexus 6 van LG? Ik weet van niets’
Ger
 • Op 18 juni 2014

Dat Google met een nieuwe smartphone gaat komen, is niet zo’n gekke gedachte. Of het nu een Silver of Nexus gaat zijn, je kunt er zo goed als vanuit gaan dat de zoekmachinegigant waarschijnlijk nog dit jaar een nieuwe telefoon introduceert. De kans dat LG deze gaat maken, is echter niet heel groot. “Ik weet in ieder geval nog van niets”, zei Ken Hong, communicatiedirecteur van LG in gesprek met Draadbreuk.nl. “Normaliter waren wij al op de hoogte gesteld.”

“Dat kan twee dingen betekenen. Of ik word genegeerd, of we maken hem niet”, grinnikte Hong, die tevens aangaf er niet per definitie rouwig om te zijn dat Google dit jaar hoogstwaarschijnlijk een andere fabrikant voor haar eigen smartphonelijn heeft gevonden. “Als je een Google-telefoon mag ontwikkelen, geeft dat geloofwaardigheid. Maar geld verdien je er niet mee. Daarvoor ben je teveel afhankelijk van Google.”

Eerder waren er juist sterke geruchten dat de Nexus 6 wel door LG geproduceerd zou worden. De Zuid-Koreaanse fabrikant maakte de laatste twee Google-toestellen. De LG Nexus 5 werd zeer enthousiast ontvangen door de media en consument, maar was al snel uitverkocht.

Hong: “Google bepaalt hoeveel telefoons er gemaakt moeten worden en wij doen dat dan. Als er in de media wordt gesteld dat LG te weinig Nexus-telefoons produceert, dan is dat gewoon incorrect. Google vraagt, wij draaien.”

Wie dan wel de nieuwe Google-telefoon gaat maken is nog onbekend.

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Primeurtje hoor, http://www.allaboutphones.nl/nieuws/22911/lg-gaat-niet-de-nexus-5-maken.html, hou dit bericht wel ff in je achterhoofd. Vorig jaar op de LG perstrip, net als nu, werd het ontkend, en nu weer. Ook als is het nu wat later.

  • Draadbreuk

   Ha Stijn,

   Dat bericht kennen wij natuurlijk ook. Maar geen zorgen, dit hebben we gecheckt. Meerdere keren. Het artikel wat AllAboutPhones destijds publiceerde was enkel en alleen een miscommunicatie met betrekking tot taal (Engels is niet de sterkste kant van Koreanen). Meneer Hong heeft echter jarenlang in Amerika gewoond, dus die heeft dat probleem niet;)