Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De Elephone P500 smartphone heeft iets dat iedereen wil

De Elephone P500 smartphone heeft iets dat iedereen wil
Dennis de Vries

De naam Elephone zegt je misschien weinig. Het Chinese smartphonemerk is in Nederland totaal niet aanwezig. Wat ze dan toch op Draadbreuk doen? Nou, hun nieuwe P500 Android smartphone heeft iets dat we allemaal al een hele tijd ontzettend graag willen.

We hadden het er laatst nog over. Dat fabrikanten graag prat gaan op smartphones die onmogelijk dun zijn. Zoals de Vivo X5 Max, die kort geleden gelanceerd is. Met 4,95 millimeter kun je gerust zeggen dat hij onwerkelijk plat is. En je kunt ook gerust zeggen dat de accuduur niet fantastisch is. En dat is nu juist wat jullie willen, blijkt uit de stelling van een tijdje terug: “Hou nou eens op met die dunne smartphones!

Mij interesseert het echt niet. 1x valt misschien op hoe dun ie is en daarna let je er nooit meer op. Liever een grotere accu die langer meegaat. Ik heb niet het idee dat een fabrikant daarin is geïnteresseerd. – Koentje

Nou, er is dus één fabrikant die daarin is geïnteresseerd. Elephone, niet lachen om de naam, uit Hong Kong heeft de P500 gepresenteerd. Met 9,3 millimeter is hij niet bijzonder dun, maar ook niet exorbitant dik. Met een 5 inch Full HD beeldscherm is hij prima aan de maat en qua specificaties kan hij meekomen met de gangbare vlaggenschepen. 1,7Ghz octa-core processor, 2GB RAM, 16GB opslag, Android 4.4.4 en een 16 en 8 megapixel camera. Maar er is één specifiek kenmerk waar we blij van worden.

Links de P500, die het leven redt van een iPhone

Links de P500, die het leven redt van een iPhone

Battery baby, yeah!

De Elephone P500 heeft namelijk een accu met een capaciteit van 5350mAh. En dat is niet zomaar stevig, dat is ongehoord voor een smartphone. Ter vergelijking, de op dit gebied niet verkeerd uitgeruste Samsung Galaxy Note 4 moet het doen met 3220mAh. De iPhone 6 is uitgerust met een magere 1810mAh. De Sony Xperia Z3 Tablet Compact heeft met 4500mAh zelfs minder accucapaciteit.

De enorme accu in deze Android-smartphone vertaalt zich naar een gemiddelde standby-duur van vier dagen, zo claimt de fabrikant. Intensieve gebruikers kunnen het zonder problemen twee dagen volhouden. Cijfers waar we blij van worden. Komt nog bij dat Elephone er een snellader bij levert die de boel in een halfuur voor 70% weer vol kwakt. En met een speciaal kabeltje kun je jouw Elephone P500 gebruiken als powerbank voor al die losers met hun platte smartphone die halverwege de dag opzoek zijn naar een stopcontact.

Enige nadeel is dan weer dat we niet weten of en wanneer de Elephone P500 in Nederland verkocht gaat worden. Misschien als we het allemaal heel lief vragen?

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Lekker grote accu.
  Ik heb even kort lopen denken om me Nexus 5 te vervangen door een Ascend mate 7, voor de accu. Accu van Nexus 5 is shit. Maar niet gedaan. Helaas is dit geen high end (qualcomm) toestel. En geen toestel van Een fabrikant die op de NL markt opereert. Want grote accu wordt nummer 1 belangrijkheid voor me next phone!

 2. koentje

  Haha super tof dennis dat je mn reactie erin hebt gezet

 3. Eenmothafuckingkaasschaaf

  Hopelijk zet deze smartphone andere fabrikanten aan om ook telefoons te maken met betere accu (die eventueel dikker is), maar waarschijnlijk zal deze telefoon toch geen succes worden. 4 dagen zou voor mij persoonlijk al een serieuze verbetering zijn. 🙂

 4. Inge

  Beste Dennis
  De Elephone P500 première smart Phone is te bestellen op
  http://www.lightinthebox.nl voor rond de 200,00 Euro.