Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Sony Xperia Z5, iPhone 6S en iPad Pro

De wandelgangen met Sony Xperia Z5, iPhone 6S en iPad Pro
Dennis de Vries

De geruchtenmolen in de techwereld draait zo hard dat je er genoeg energie mee kunt opwekken om een klein land doorlopend te voorzien van stroom. Dat doen we niet, want we hebben het te druk met alles klakkeloos overtikken wat er uit komt geslingerd. Dus gaat het deze week over de Sony Xperia Z5, wat de opvolger is van de Sony Xperia Z4 die ook nog niet bestaat. Verder vingen we wat op over de iPhone 6S en de Apple iPad Pro en zagen we een eerste foto van LG’s nieuwe Windows Phone.

 

**UPDATE** Vannacht is stilletjes de Sony Xperia Z4 gepresenteerd. Klik op de link om eindelijk wat officiële informatie te lezen!

 

Sony Xperia Z4? Hoog tijd voor de Sony Xperia Z5!

De Sony Xperia Z4 is al veelvuldig in deze rubriek ter sprake gekomen en er is maar weinig wat we niet denken te weten van dat toestel. Dan kunnen we elke week wel weer een nieuw betekenisloos detail uit onbetrouwbare bron oprakelen, maar dat gaat vervelen. Gelukkig vingen we deze week wat gefluister op over een ander toestel: de Sony Xperia Z5. U hoort het goed, de Xperia Z4 is nog niet eens officieel, of men heeft het al over zijn opvolger. Wie is ‘men’? Een totaal niet-bekende website AndroidOrigin heeft bronnen die ze zelf totaal niet bekend willen maken. Sounds legit. De Sony Xperia Z5 moet er eind 2015 al komen in drie varianten: de Sony Xperia Z5, de Sony Xperia Z5 Compact en de Sony Xperia Z5 Ultra.
Wat is er dan nieuw in de Sony Xperia Z5? Een vingerafdrukscanner in de Ultra-variant, Quad-HD beeldschermen en Qualcomm Snapdragon 820 chipset. Aldus de anonieme bron. Van die ene website. Die we niet kennen. Dusss….

 

LG doet weer eens een Windows Phone

lg-windows-phone-gerucht

 

Vroeger, in een ver grijs verleden. Toen Nokia nog smartphones maakte, iPhones beroerde camera’s hadden en wij maar niet konden wennen aan de nieuwe naam van Microsofts mobile platform Windows Phone 7. Dat was de tijd dat LG ook nog Windows Phones maakte. De LG Optimus 7 bijvoorbeeld. We vermoeden dat dat geen succes was, want LG stortte zich daarna volledig op Android. Als we een anonieme tipper van techsite Neowin moeten geloven, gaat daar binnenkort verandering in komen. Zij kregen een foto van een LG met Windows Phone (of Windows 10 for Phones, of hoe de fok het tegenwoordig ook heet). Dat is wel redelijk het einde van het verhaal overigens.
Oh. Geen specs? Geen prijzen? Geen lanceerdatum? Er staat een logo op van Amerikaanse provider Verizon, dus het zou best kunnen dat hij nooit op een ander netwerk verkrijgbaar is. Daarbij: die gelekte foto zou ik met MS-Paint ook in anderhalve minuut in elkaar kunnen zetten.

 

iPhone 6S maakt einde aan bendgate

De iPhone 6S, dat toestel dat pas over een goede 6 maanden wellicht gepresenteerd wordt, is steviger dan zijn voorganger. Er wordt voor de behuizing gebruik gemaakt van Series 7000 aluminium, wat 60 procent sterker is dan het materiaal wat Apple nu gebruikt. Dat weet het Chinese UDN te melden. Nu kloppen de geruchten van UDN ongeveer net zo vaak als dat onze openingszinnen werken, maar dit klinkt verder best aannemelijk. De Apple Watch maakt ook al gebruik van dit soort aluminium. Moderne racefietsen worden er ook van gemaakt trouwens.
Maar…is dat stevig genoeg? Heb jij ooit wel eens van iemand gehoord dat zijn racefiets is gebogen in zijn broekzak? Nou dan…

 

Tot slot: Apple iPad Pro

ipad-pro-case

 

Hahaaa, jaaaa. Het was even stil maar ook rond de Apple iPad Pro doen nog geruchten de ronde. Of eigenlijk kun je deze natte scheet zo niet eens noemen. Sonny Dickson heeft een stuk plastic in handen gekregen waarbij hem verteld werd dat het een iPad Pro beschermhoesje is dat gemaakt is door een bedrijf dat totaal niets met Apple te maken heeft. Wat kunnen we daaruit afleiden? Dat de iPad Pro een beeldscherm krijgt van minimaal 12 inch en…nou, dat was het wel.
Tof. Dankjewel. Denk ik. Kijk niet naar ons, bedank Sonny maar.