Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Dit is de Apple iPhone 6S

Dit is de Apple iPhone 6S
Dennis de Vries

Op 9 september gaat Apple zeer waarschijnlijk de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus presenteren. Maar de tijd dat we moesten wachten op de keynote om een idee te krijgen van wat ze in petto hebben is definitief voorbij. Hier zie je’m, de volledige iPhone 6S. In stukjes.

‘Wat zal het worden’ is een zin die je niemand meer hoort zeggen als het om Apple producten gaat. Alsof je een foodblogger een bord eten voor de neus zet weten Chinese fabrieksarbeiders niet hoe snel ze de onderdelen en halffabricaten op camera moeten vastleggen. En in sommige gevallen doen ze de boel in een envelop en sturen ze het gewoon door naar random mensen over de hele wereld. En die zetten dat dan op internet. Zo hebben we een aardig idee van hoe Apple’s nieuwe toestel er uit komt te zien. Spoiler: precies hetzelfde. Boring!

Uiterlijk iPhone 6S

Grote vraag is dan: hoe gaat de iPhone 6S eruit zien? Nou, precies hetzelfde, als we Youtubert Unbox Therapy moet geloven. De beste man heeft als belangrijkste verdienste op zijn cv staan dat hij ooit voor de camera een iPhone 6 Plus met al zijn kracht dubbelvouwde. Hij stond daarmee aan de basis van #bendgate en melkt dat nu schaamteloos uit. Zo heeft hij de hand weten te leggen op een aluminium behuizing van de iPhone 6S – in het goud. Die ziet er aan de buitenkant identiek uit als de behuizing van de iPhone 6, maar is op enkele kritieke punten net een fractie dikker. Vermoedelijk om ervoor te zorgen dat Unbox Therapy ‘m met zijn dikke worstenvingertjes niet sloopt. De behuizing is ook een fractie lichter dan de voorganger, wat doet vermoeden dat Apple een nieuw soort aluminium gaat gebruiken.

 

 

Force Touch op iPhone 6S

Leuk, maar dat is alleen maar de behuizing. Hoe zit het met de rest? Daarvoor nemen we u mee naar België. Die hebben namelijk de hand weten te leggen op een LCD-scherm van de iPhone 6S. In de video die ze ervan maken, voorzien van een jaren ’90 housemuziekje dat alleen in België nog kan (Voor wie nieuwsgierig is, het is Sandstorm, door de artiest Darude), zien we een iPhone 6S beeldscherm naast een iPhone 6 beeldscherm. De verschillen beperken zich tot wat andere connectoren en een zwart dingetje waar als commentaar bij staat: “Force Touch?” Ja, zo schieten we nog niks op.

 

 

Specs iPhone 6S

Zo weten we dus precies wat je na 9 september in je hand kunt houden. Over wat er binnenzit gaan ook al aardig wat geruchten. Zo zou het gaan om een A9 processor met 2GB aan RAM. Opslaggeheugen begint vermoedelijk nog steeds bij 16GB en loopt op tot 128GB en de camera is compleet vernieuwd. Maar we geloven het pas als er een Youtubert is die de soc voor de camera ronddraait. En bij voorkeur probeert dubbel te vouwen.