Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Dit is onze Apple iPhone 6S launch-day post

Dit is onze Apple iPhone 6S launch-day post
Dennis de Vries

Vandaag is iPhone 6S-dag. Het is de eerste dag dat de nieuwe iPhone in sommige landen in de winkels ligt. Traditiegetrouw levert dat flink wat reuring op op de interwebs. Draadbreuk doet vrolijk mee.

In Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Puerto Rico, Canada, China, Japan, Nieuw-Zeeland, Hongkong, Singapore en de Verenigde Staten kunnen iFans ‘m vandaag in de winkels halen. Mits je al een tijdje in de rij staat en een exemplaar gereserveerd hebt. In Nederland moeten we nog even wachten. Het is nog niet bekend wanneer wij de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus hier kunnen kopen, maar in de wandelgangen gaat 2 oktober als datum rond.

‘Alles wat veranderd is, is alles’ zo luit de tenenkrommende slogan voor de iPhone 6S. We draaien inmiddels al een aantal jaar mee, en weten dus wel dat die vlieger niet opgaat voor iPhone 6S launchday. Dat gaat al jaren hetzelfde. Deuren die geopend worden door veel te vrolijke Apple-medewerkers. Mensen die (letterlijk) juichend een honderden euro’s neertellen voor hun telefoon en daarna een heel riedeltje aan foto’s, video’s en berichten op de interwebs. Net als vorig jaar. En het jaar daarvoor. En daarvoor. Dit zijn alle verhalen en video’s die de hele dag overal op gaan duiken, nu alvast handig op een rijtje.

 

Hier is een twitpic van iemand ‘m heeft en daarom ‘hebbes’ zegt.

Kijk ‘m eens blij zijn. De beste man staat al sinds het holst van de nacht in Oberhausen voor de Apple Store. Nadat de deuren open gingen, trok hij de pinpas en rekende hij af. Een prestatie van formaat die hij zelf beloont met een fotootje met de verse aankoop.

 

Hier is het lokale nieuws over de rijen voor de Apple Store

Hoewel je natuurlijk prima een iPhone 6S kunt preorderen vanuit je luie stoel, om ‘m vervolgens een dezer dagen op de deurmat te vinden, weet je één ding zeker: dat levert je geen 5-seconds-of-fame op bij het lokale nieuws. Want cameraploegen trekken er maar wat graag op uit om sneuneuzen te filmen die in de regen staan te wachten voor een telefoontje. Australië is traditiegetrouw de eerste waar de winkeldeuren opgaan, wat de rijen extra lang en kleurrijk maakt. Ha! Kijk nou! Iemand heeft een robot gestuurd om in de rij te staan! Nieuws!

 

Hier een verhaal over hoe de nieuwe iPhone een verkooprecord is/wordt

Je kunt zeggen wat je wilt, maar die iPhone verkoopt niet slecht. Elk jaar lijkt er verkooprecord op verkooprecord gestapeld te worden, iets wat Apple natuurlijk maar wat graag van de daken schreeuwt. Dat doen ze nu al voordat er goed en wel verkoopcijfers bekend zijn. Apple verwacht namelijk dat de iPhone 6S ook weer verkooprecords gaat breken. Wij ook, Apple. Wij ook.

 

Hier is dan iemand met een iPhone 6S ‘droptest’


Als je €750 voor je 16GB telefoontje uittrekt (Dat is vermoedelijk de NLse prijs. Ik verzin het niet), dan wil je wel dat hij een tijdje meegaat. Maar wat als je ‘m per ongeluk laat vallen? Gelukkig is er een heel leger aan Youtubers die een poging doen die vraag te beantwoorden. Dat doe je als volgt: zorg dat je als eerste een nieuwe iPhone koopt; haal de boel direct na het verlaten van de Apple Store uit de verpakking; laat de boel voor de camera uit je handen kletteren en doe dan in een overloos verhaal net of je daar een conclusie uit kunt trekken.

 

Hier is weer dat verhaal over de Chinese zwarte markt

Hey, weet je wie ook graag nieuwe iPhones willen? Mensen in China die ‘m nog lang niet kunnen krijgen. Dus duiken elk jaar overal in de wereld drommen Chinezen op om via andere wegen een nieuwe iPhone te bemachtigen. Dit jaar doet Engadget vrolijk mee aan het in stand houden van deze praktijk: de journalist in kwestie verkoopt zijn iPhone 6S met $250 winst.

 

Hier is natuurlijk iemand die de iPhone 6S wil buigen


Ook een dingetje: ‘will it bend’? Een vraag die sinds vorig jaar gesteld wordt bij elke telefoon, nadat bleek dat je de iPhone 6 net iets makkelijker dan verwacht krom kon buigen. Bendate is een oud lijk dat keer op keer even opgewarmd wordt voor wat schamele pageviews. Zoals deze krachtpatsers die zich met vereende krachten uitleven op hun nieuwe telefoon. Antwoord op de vraag: “Will it bend?” luidt dan ook: Ja, mits je geen vingertjes van gekookte spaghetti hebt.

 

Hier zijn die iPhone 6S (Plus) reviews

Amerikanen hebben ook altijd geluk. Omdat ze bij Tim Cook om de hoek wonen, krijgen zij voor de lancering nieuwe iPhones opgestuurd en mogen daar op een vooraf afgesproken tijdstip een mooie review van publiceren. En zo krijg je dus op exact 22 september tegelijkertijd slick geproduceerde videoreviews en complete boekwerken online waarin Apple’s smartphone op waarde wordt geschat. Check het bij Buzzfeed, The Verge, Engadget of Wall Street Journal. Algehele concensus: prima spul, die nieuwe iPhones!