Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Skullcandy Grind preview [video]

Skullcandy Grind preview [video]
Bart
  • Op 25 september 2015

De nieuwste koptelefoon van Skullcandy, de Grind, ligt al een goede paar maanden in de winkels, dus keken we raar op toen we deze week uitgenodigd werden voor de releaseparty. Nou zijn we de beroerdste niet en togen we naar de Amsterdam Record Company om de koptelefoon te checken en schaamteloos hapjes te snaaien.

Lanceringsfeestjes zijn per definitie leuk, al was het maar omdat er een hoop gekkigheid te filmen valt. Er zijn nieuwe gadgets te zien, de boel wordt vaak opgeleukt met een optreden, er zijn een hoop opvallende figuren en altijd een shitload aan exotische hapjes en drankjes. Genoeg ingrediënten voor een een leuk videootje, dus.

Video: Skullcandy Grind met The Brahms

Maar wat als de gadget al maanden in de winkels ligt? En belangrijker nog: het om een koptelefoon gaat – wat bijna onmogelijk is om leuk op video te krijgen, omdat de vorm en functionaliteit bijna altijd hetzelfde is en de geluidskwaliteit niet over te brengen valt op beeld. Geen probleem, zet de logo’s van Vedett en Jameson op de uitnodiging, en we komen gewoon langs.

 

 

Skullcandy Grind

In de video zie je dus vooral een hoop ongein – check die eerst. Dan volgt hier íets meer diepgang over de Skullcandy Grind. De koptelefoon is in een karrenvracht aan kleuren beschikbaar, zelf hebben we een tijdje met een witte gespeeld die deels doorzichtig is. Je kunt daardoor de aansluiting zien zitten aan de binnenkant, wat er wel fancy uitziet.

Nou draag ik zelf altijd in-ears en ben alles behalve een audiofiel zoals Paul (dus wacht op zijn oordeel voor het echte verdict), maar het geluid klonk erg goed. Het is dat ik het beetje haar dat ik nog op mijn kop heb met een pot klei in model breng en daarom geen grote koptelefoon draag, maar na de luistersessie had ik zoiets van ‘misschien moet ik toch de overstap eens maken’.

skullcandy_grind_21

 

Heel veel andere toeters en bellen zijn er eigenlijk niet, behalve de knop aan de bovenkant van de linker schelp. Skullcandy noemt het zelf de Taptech-technologie en het komt erop neer dat je met die ene knop zowel telefoongesprekken kunt opnemen (ingebouwde headset!), muziek kunt pauzeren en ook, na wat oefening, nummers kunt skippen. Handige functie dus, want je telefoon kan gewoon in je broekzak blijven zitten.

De Skullcandy Grind is voor vijf tientjes te halen en dat is – gebaseerd op onze eerste indruk – een uitstekende prijs voor deze koptelefoon. Oh, en die hapjes en drankjes, die waren prima. Maar dat heb je in de video al gezien natuurlijk.