Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk wil een smartphone maken: we hebben een prijs!

Draadbreuk wil een smartphone maken: we hebben een prijs!
Ger
  • Op 28 augustus 2015

Opeens in de mail: Shenzen Zuoer. Het bedrijf graag met ons in contact komen. Waarom? Ze willen de Draadbreuk-phone produceren. En nu wordt het interessant. Want hoe moet de Draadbreuk-phone eruit zien?

Datasheets, specificatielijstjes: alles stuurt ze op. ‘Whatever we want’. We hebben contact met Agatha Chen, sales-medewerker van Shenzen Zuoer uit China, die ons bereikt via een ouderwets Yahoo-adres, nadat ik eerder via Alibaba contact had gelegd. Welhaast ongevraagd krijgen we meer informatie over een op handen zijnde Draadbreuk-phone, terwijl we zelf nog niet eens weten hoe het apparaat er uiteindelijk uit moet gaan zien. Om een indruk te krijgen wat Zuoer voor elkaar kan krijgen, stuurt Chen een promotiefilmpje mee. We zien drie Aziatische types aan het ontbijt. Ergens in een hoek ligt een telefoon, dat is alles. Het is een maf gezicht.

Prijs Draadbreuk-phone bekend

Chen laat weten dat Zuoer zo’n 20.000 smartphones per dag kan produceren. Als wij een Draadbreuk-phone willen, kost dat zo’n vijftien dagen. Afhankelijk van het aantal toestellen dat we aanschaffen, de specificaties die we willen en het design dat we voorleggen, betalen we zo’n 100 tot 150 dollar. Opmerkelijk: nog voor we überhaupt over materialen, hardware en technologie gepraat hebben, weten ze daar in China klaarblijkelijk al hoeveel iets kost.

Het zorgt voor gesprekken in Slack, het platform waarop we binnen Draadbreuk met elkaar communiceren. Wat moet onze telefoon kunnen? Willen we het nieuwste van het nieuwste, of beperken we ons tot de basis en wordt de Draadbreuk-Phone het ultieme ‘Value-For-Money’ telefoontje? Wordt het een concurrent van de Samsung Galaxy S6 Edge, of wedijveren we met de OnePlus2?

iPhone 6 met iPhone 4-looks

Het laatste lijkt ons verreweg het slimst. Zelf ben ik al jaren op zoek naar een goede telefoon met kwalitatief hoogwaardige hardware, maar dan wel in een compact jasje. Zo’n LG G4 of Samsung Galaxy S6 Edge+ – allemaal leuk en aardig, maar echt handig zijn die dingen niet. Om nog maar te zwijgen over een Note-phablet.Tegelijkertijd zijn die 5 tot 6 inch-phones wel de modellen met de nieuwste processoren en features. Hoe kleiner, hoe minder de specs, lijkt het.

Ooit riep ik: ik wil een iPhone 4, maar iPhone 6-specificaties. Die gedachte, dat is mijn uitgangspunt. Of het überhaupt haalbaar is, is een tweede, maar goed: Chen ‘can do, whatever we want‘. Ik mail dat ik een 4,3 inch smartphone zoek, die draait op Android 5.1 en voorzien is van dezelfde specificaties als de Samsung Galaxy S6 Edge+, zo’n beetje de meest moderne smartphone op de markt.

Chen laat weten op de requirements terug te komen, maar niet voordat ze nog even een documentje met the good sellers van haar bedrijf meestuurt. Ik zie een saaie telefoon voorzien van matige specs. Dat willen we niet.

goodseller

 

Wij willen iets anders. Iets nieuws. Iets wat onze volgers willen kopen omdat het ontzettend vet is. Ik mail nog een keer dat we een kleine toptelefoon willen. “Normaal gesproken is een high end smartphone 5 of 5,5 inch. Onze clienten zijn daar heel blij mee”, schrijft Chen ons. “We hebben ook een telefoon about 4,5 inch, maar daar zijn de specificaties niet zo modern van. Customers think use this shape to watch movie very good.

Verzucht mail ik dat dit een lastige situatie wordt. Binnen no-time krijg ik weer een e-mail.’Maybe our engineer can fix.’ Het antwoord dat ik al verwachtte. Chen kan alles.

En dat voor 150 dollar. We gaan het zien.

Ger probeert een Draadbreuk-phone te maken. Gewoon voor de lol. En als jullie ook zo’n phone willen, moeten jullie dat gewoon laten weten in de comments.

Reacties

  1. Yoran Palm

    Ik zou best wel graag een Draadbreuk-phone willen!

  2. Kok Pol

    Ik zou er best graag een willen als hij niet te duur wordt en high end specs heeft . En over even over het scherm : welk scherm komt erin ? Ultra hd ? Amoled ? Fhd ?

  3. beertje82

    CPU MT6753 is een MediaTek en staat bekend goedkoop en snel, niet energie efficiënt en niet open source te zijn denk hierbij aan CyanogenMod. Misschien een langzamere Qualcomm met understeuning voor CyanogenMod. Kan je hem in de toekomst in iedergeval updaten. http://www.tomshardware.com/news/mediatek-mt6573-octo-core-lte,28475.html