Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Mr. Robot uitgesteld

Mr. Robot uitgesteld
Bas
  • Op 28 augustus 2015
  • https://draadbreuk.nl

Vandaag zou er op deze plek een recensie van seizoen één van de nieuwe serie Mr. Robot hebben moeten staan. Mr. Robot gaat over een sociaal gestoorde verslaafde hacker die overdag bij een doodgewoon beveiligingsbedrijf werkt. Helaas is die recensie niet af. De afschuwelijke moord op twee journalisten in Virginia op live televisie stak daar namelijk een stokje voor. Hè, wat

Met smart keek ik uit naar de laatste aflevering van het eerste seizoen, maar door de beschieting in Virginia van afgelopen woensdag, is de laatste Mr. Robot van dit seizoen uitgesteld. USA Network liet in een persbericht weten dat de slotaflevering een scène bevat die gelijkenissen vertoont met de moord op de twee journalisten en uit respect voor de slachtoffers nabestaanden en collega’s, besloot de zender de finale niet uit te zenden.

11949371_971288496271427_5770863375053463340_n

Verschoven naar volgende week dus. Prima.

Aanslag Boston en Family Guy

Het is niet de eerste keer dat bij een bloedige aanslag er vergevorderde gelijkenissen zijn met een gebeurtenis uit een TV-serie. Een maand voor de aanslag tijdens een marathon in Boston waarbij drie mensen om het leven kwamen en nog eens 179 mensen gewond raakten, was er een aflevering van Family Guy waarin Peter Griffin op mensen inrijdt op een zelfde soort marathon in Boston. Gezellige comedyserie Friends besloot een scene niet te gebruiken, toen 9/11 de grappen van Chandler iets te realistisch maakte.

Complotdenken

Dit zijn natuurlijk bizarre toevalligheden waar je liever niet over nadenkt. Of beseft dat het waar kan zijn. Tegelijkertijd staat ‘het internet’ vol met gekkies die denken dat het helemaal geen toevalligheden zijn en dat iedereen in één of ander allesomvattend complot terecht is gekomen. ‘Illuminatie confirmed!’ –  dat soort ongein. Tegen die mensen wil ik zeggen: niet te veel Mr. Robot kijken!