Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Gionee komt met vlaggenschip S8 (en nieuw logo)

Gionee S8
Mart Opdam

Op het MWC brengen niet alleen de grote namen hun nieuwste gadget aan de man, de voor ons onbekende bedrijven zijn net zo aanwezig en proberen goed mee te doen. We lichten er eentje voor je uit: het nieuwe vlaggenschip, de Gionee S8.

Gionee-new-logoWat is Gionee?

Wij kenden Gionee niet heel goed, maar ze stonden vorig jaar ook al op de MWC en toen hebben ze, naar eigen zeggen, de dunste smartphone ooit gemaakt. Nu komen ze niet alleen met een nieuw vlaggenschip dat ‘de smalste is’ maar ook met een nieuw logo. Aanschouw ‘m hiernaast, in al zijn pracht.

Op zich niet heel gek dat we Gionee niet zo goed kennen; Het bedrijf heeft nog geen telefoon verkocht op de Nederlandse markt, zo is te lezen op gsmhelpdesk. Het is een Chinese smartphone fabrikant die zich vooral richt op de mid-range markt. Goedkope mobieltjes dus, die doen we ze moeten doen.

Ze verkopen dus in India en China. Komen ze ook naar Europa? We gaan het zien. Eerst maar eens het nieuwe vlaggenschip onder de loep nemen.

 

 

S8 cijfers en verkoopgelul

Zoals in de bovenstaande super spannende hands-on te zien is heeft de S8 3D-touch. Wanneer je harder drukt heb je een ander effect, of enkele verborgen menuutjes met snelle opties en instellingen. Door zijn smalle bezel is de S8 het ‘smalste toestel met 5,5 inch beeldscherm’, claimt de fabrikant. Slechts 74,9 millimeter breed. Verder heeft de S8 ook een vingerafdrukscanner, 16 MP camera aan de achterkant, en enkele grappige software features. Zo heeft de camera een directe tekstherkenning (alleen getypte tekst. Anders was het wel heel tof geweest) en door de 3D-touch zou je beter kunnen navigeren door verschillende opties van apps. De CEO van Gionee zegt dat het bij de telefoons van tegenwoordig gaat om hoe ze voelen. Ze maken de S8 dan ook om je te laten glimlachen. Heeft iemand een kotszakje?

Ik blijf liever bij de feiten: De telefoon draait op Android Marshmallow 6.0 en heeft 4GB RAM en 16GB ROM, met optie tot uitbreiding d.m.v. SD kaartjes. De prijs is echter wel minder, de S8 moet €449 gaan kosten. Voor 100 euro meer heb je al de nieuwe Nexus 6P, waar we een stuk meer van gaan glimlachen.