Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Gear 360 heeft oog in achterhoofd (video)

`samsung gear 360
Dennis de Vries

“Zorg dat je een plaatsje hebt bij Samsung Unpacked”, vertelde een Samsung-executive ons enkele weken terug toen we ‘m vroegen naar de Gear 360. Op het MWC 2016 zaten we erbij, en ziedaar: Samsung presenteerde zijn 360-graden camera.

De samsung Gear 360 is een camera ter grootte van een golfbal met een fisheye-lens aan twee kanten. Eentje aan de voorkant, maar ook eentje in zijn achterhoofd. Elk van de camera’s kan 180 graden aan beeld kunnen vangen. Zet die twee beelden aan elkaar, en je hebt – voor de snelle rekenaar – 360 graden beeld, wat je dan weer heel cool kunt bekijken op Youtube, Facebook of met een Gear VR op je neus. De Gear 360 beschikt over twee 15 megapixel sensoren 15 megapixel die video met een resolutie van 3840×1920 pixels opneemt. Je kunt ook foto’s maken met het apparaat, van 30 megapixels groot.

 

Video: Bart checkt de Gear 360 met eigen ogen

 

Alleen voor Samsung smartphones

De bediening is niet heel spannend. Er zitten slechts drie knoppen op, om het apparaat in te schakelen, te pairen en om te nemen. Een minescuul beeldschermpje geeft met een simpele timer weer hoelang je al aan het opnemen bent. De beelden streamen real-time naar je smartphone, mits die voorzien is van de bijbehorende app. En mits die smartphone een modern Samsung-model is. Er is ook een desktop-app beschikbaar, waarmee je de beelden een beetje kunt bewerken voor je ze upload.

Mobile VR Congress 2016

De presentatie van de Gear 360 laat maar weer eens zien dat het op het MWC allang niet meer gaat om mobieltjes. Het is VR wat de klok slaat, zo werd ook nog maar eens benadrukt door Mark Zuckerberg himself. Niet alleen Samsung, ook LG presenteerde tenslotte een 360-graden camera, samen met een VR-headset als vriendje. Beide apparaten doen hetzelfde als de al veel eerder beschikbare Ricoh Theta S. Die laatste is momenteel voor €399 te koop. De Samsung Gear 360 komt ergens in het tweede kwartaal in de winkels voor €419. De prijs van de LG 360 Camera is nog niet bekend, maar gokje: dat zal vast ook ergens in die buurt liggen. Ze zullen het dus van de kwaliteit moeten hebben, en hoe die is….dat kunnen we nog even niet zeggen.