Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Hands-on: Samsung Galaxy S6 en S6 Edge zetten in op design

Hands-on: Samsung Galaxy S6 en S6 Edge zetten in op design
Redactie

Samsung was nooit een bedrijf dat bekend stond om zijn hoogwaardige design van smartphones. Jarenlang hebben we steen en been geklaagd om dat goedkope plastic als behuizing. Zeg niet dat ze niet geluisterd hebben, de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge gooien het roer om. Dit is onze eerste indruk.

De Samsung Galaxy S6 is gemaakt van glas en metaal. Niet iets wat we nog nooit gezien hebben op een telefoon, maar voor Samsung-toestellen absoluut een verademing. De toestellen zijn met 6,8 of 7 millimeter (afhankelijk van welk model je hebt) ontzettend slank en liggen heerlijk in de hand. Het lijkt er op dat Samsung het ‘premium’ gevoel dat ze altijd van de daken schreeuwen, eindelijk hebben geprobeerd te vertalen naar de buitenkant van het toestel.

Touchwiz op de schop

Niet alleen het design van de buitenkant is op de schop gegaan. Ook Touchwiz heeft een hoognodige schop onder de hol gekregen. De interface van Samsung is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een opgeblazen, rommelig geheel. Daar hebben ze iets aan gedaan. Het aantal standaard apps is wat teruggebracht, en het design is aangepakt. Minder schaduwtjes, minder randjes, minder gekkigheid. Het ziet er allemaal een stuk rustiger uit, duidelijk geïnspireerd op de nieuwe look van Android 5.0. Daarnaast moet de software ook een stuk sneller blijven. Dat is op een nieuw toestel op de Samsung stand moeilijk te testen. Het voelt rap, maar het is ook lastig het apparaat echt het vuur aan de schenen te leggen.

Camera Samsung Galaxy S6

Tijdens de presentatie van de Samsung Galaxy S6 werd flink wat aandacht besteed aan de nieuwe camera. Samsung wond er geen doekjes om: de camera van de Galaxy S6 maakt gehakt van die van de iPhone 6 Plus. In totaal niet bevooroordeelde (kuch-kuch) zij-aan-zij vergelijkingen werd duidelijk dat de Galaxy S6-camera veel en veel beter presteerde dan die van de iPhone. Zeker in situaties met weinig licht. Het is moeilijk daar in de demo-ruimte op het MWC een oordeel over te vellen. feit is wel dat het nieuwe cameramenu veel functies op het beeld tovert, zonder overdreven warrig te worden. Pure winst.

Samsung Galaxy S6 Edge, met die randjes

Waar we het meest naar uitkeken was om even met de vingers over de gebogen randjes van het scherm van de Samsung Galaxy S6 Edge te gaan. Het gaat hier om eenzelfde Quad-HD Super AMOLED scherm wat er fantastisch uitziet. Maar dan met een kleine buiging. De randjes lijken wel kleiner dan die van de Samsung Galaxy Note 4, en hebben ook niet een apart menuutje met snelkoppelingen. In plaats daarvan kun je met wat swypes je favoriete contacten oproepen. Als het toestel met de rug naar boven ligt, dan kun je aan het schijnsel van het gebogen randje zien of je iets gemist hebt.

Voor meer Samsung Galaxy S6, check dan later vanavond de video preview!
Lees ook: specificaties en prijzen van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge