Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Huawei Honor 6: zoveelste iPhone-killer

Hono 6 Huawei
Ger
  • Op 25 juni 2014

Huawei presenteert de Huawei Honor 6. Een mooie 5 inch smartphone met stijlvolle bezels, geweldige specficaties en uitgebreide cameramogelijkheden. Het kan dus niet anders dan dat dit de eerste echte iPhone-killer wordt. Zegt Huawei zelf. Maar zeiden ze dat al niet eerder?

Flashback naar juni 2013. In hartje London ziet Draadbreuk trots de ceo van Huawei de Ascend P6 lanceren. Een midrange-telefoontje met vooral veel uiterlijke kenmerken van een iPhone. En niet zonder reden, want: ‘dit is de eerste echte iPhone-killer’. Volgens Huawei heeft dat te maken met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en het stijlvolle (edoch uiterst gejatte) design van de Ascend P6. En de camera is significant beter dan alles wat de concurrentie ooit geproduceerd heeft. Meende Huawei destijds zelf.

Nu een jaar later heeft niemand de Ascend P6 op zak en zijn opvolger, de P7, doet het al niet veel beter. Huawei is niet sexy, niet origineel, niet spannend. De Ascend-lijn is prima, maar echte innovatie ontbreekt. En juist daarom zou Huawei ook niet snel een daadwerkelijke iPhone-killer produceren. Daar is creativiteit voor nodig, niet een megapixeltje meer voor betere foto’s of een gigaherzje winst in snelheid.

Niet voor niets introduceert Samsung tal van gezondsheidssensor-functies op zijn telefoons en brengt Apple meer structuur in haar besturingssysteem, in plaats van trots met nieuwe hardware te smijten – een smartphone anno 2014 is al rap genoeg. Aan dikke specs heeft niemand tegenwoordig meer iets, het gaat om functionaliteit.

Wedstrijdje ver plassen

Toch lijkt Huawei gewoon weer op de ‘kijk ons eens specificaties hebben’-tour te gaan. De nieuwe Huawei Honor 6 heeft een door de fabrikant zelf ontwikkelde chipset die – jawel – volgens benchmarktest AnTuTU sneller is dan de nieuwe Snapdragon 805-processor die in veel nieuwe high end smartphones zit. Bovendien ondersteunt de Huawei Honor 6 de snelste LTE-categorie, waardoor je in theorie tot 300mbps op het 4G-netwerk kunt downloaden. En dat is – jawel 2 – wederom sneller dan bijvoorbeeld Samsung’s Exynos-processor.

Honor 6 Huawei full

Het wedstrijdje ver plassen van Huawei gaat verder. Ook de accu zou ongeëvenaarde prestaties leveren. In de flagshipcompetition – een mooie vileine omschrijving van GSMArena – wint de Huawei Honor 6 het van ieder ander, dankzij speciale batterijbesparende functies. De telefoon moet zelfs dubbel zo lang meegaan als de iPhone 5s.

Dan is er nog de camera, die vooral in de avonduren fantastische foto’s moet opleveren, dankzij een 13 megapixelsensor met een diafragma-opening van f/2.0. Ook de selfiecam moet kwalitatief hoogwaardige plaatjes schieten, dankzij een diafragma van f/2.4.

Honor 6: topspecs, onboeiend toestel

Toegegeven: het klinkt allemaal geweldig, maar helaas kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat dit de zoveelste dertien-in-een-dozijn-telefoon gaat zijn. Er is namelijk niet iets daadwerkelijk echt interessants of opmerkelijks aan het toestel. Als we iets moeten noemen, dan zou dat ironisch genoeg niets te maken hebben met de ‘verbluffende’ hardware, maar juist met het design.

De Huawei Honor 6 is namelijk absurd dun en licht (135 gram). Maar win je daarmee the flagshipcompetition? Nee. Kom met iets baanbrekends. Iets waar we van onze stoel af vallen. Pas dan heb je echt kans een iPhone-killer te maken. Leuk geprobeerd dit, maar zinderende verkoopcijfers gaan uitblijven. Daar willen wij wel een kratje bier op zetten.

Over de prijs en beschikbaarheid van de Huawei Honor 6 is nog niets bekend.

 

Specificaties Huawei Honor 6
Schermformaat: 5″ 1080p display
Besturingssysteem: Android 4.4 Kitkat, met Emotion UI
Processor: Kirin 920 chipset
Camera: 13 megapixel, 5 megapixel front
Afmetingen: 139.8 x 68.8 x 6.5mm
Gewicht: 135 gram
Werkgeheugen: 3GB Ram
Opslaggeheugen: 16 of 32 GB (uitbreidbaar met MicroSD

 

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Prijs maakt veel uit als ze dit een succes willen maken. Als dit toestel voor €375,- in de winkels gaat liggen is er een kans op succes. En Huaweis succes in Nederland hebben ze denk ik voor een groot deel aan de prijzen te danken. Het is ook maar de vraag of dit toestel naar Nederland komt. De vorige honor, de honor 2, namelijk niet
    .