Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Soundhawk Scoop eerste wearable tegen jengelende kinders

Soundhawk Scoop eerste wearable tegen jengelende kinders
Dennis de Vries

De meneer met de grijze haren bovenaan mankeert niets aan zijn gehoor. Maar dat ding in zijn oor helpt hem toch om beter te horen. Het is de Soundhawk Scoop, een gehoorapparaat voor mensen die niets aan hun oren mankeren. Samen met je smartphone zorgt de wearable er voor dat je alleen datgene hoort wat je wilt horen.

Een drukke straat, een rumoerig restaurant, een bouwplaats om de hoek. Er zijn genoeg situaties te bedenken waarin je graag zou willen dat het wat stiller is. Al is het maar om je gesprekspartner wat beter te verstaan. Om te voorkomen dat je elke opmerking met een welgemeend “WATTE?!” moet beantwoorden, is de Soundhawk Scoop ontworpen. Het oortje staat via Bluetooth in verbinding met je smartphone. Op een app kun je vervolgens aangeven welke geluiden je graag wat beter wilt horen, en welke niet. Op die manier zou de pneumatische boor van de buren naar de achtergrond moeten verdwijnen, terwijl het volume van je ontzettend interessante tafelpartner wat wordt opgekrikt.

Oostindisch

Om het geheel nog gemakkelijker te maken zit er ook een draadloos microfoontje bij. Die kun je iemand opspelden, zodat je diegene nog beter kunt verstaan. “Iedereen heeft wel eens situationele gehoorproblemen”, zegt Michael Kish, de Soundhawk CEO tegen CNet. Situationele gehoorproblemen. Dat noemden wij vroeger gewoon Oostindisch doof. Gelukkig dat daar nu ook een wearable voor is. Kisch: “Ik gebruik de Scoop veel als ik autorij, met mijn kinderen.” Het is niet duidelijk of hij daarmee zijn kinderen beter wil horen, of juist het gejengel van de achterbank met zijn eigen high-tech wegfilterd.

Soundhawk Scoop

Dit is de Soundhawk Scoop. Wearable tegen Oostindische doofheid.

De Soundhawk Scoop is nu te pre-orderen voor $279, de normale prijs zonder korting is $299. De bijbehorende app is beschikbaar voor iOS en Android.